pjimage (72)
U VAZDUHU · urban flash

Nije tajna da mnoge žene svesno biraju starije i zrelije muškarce. Njima očigledno ne smeta značajna razlika u godinama. Štaviše, to doživljavaju kao prednost, i to iz mnogih razloga.

U nastavku otkrijte neke od najčešćih razloga koji starije muškarce čine privlačnijim.

1. Zreliji su

Opšte je poznato da žene obično sazrevaju ranije od muškaraca. Zato mlađi momci koji su obično u godinama u kojima još uvek žele da isprobaju različite stvari i istraže svet pre nego što uđu u ozbiljnu vezu, jednostavno nisu pravi partneri za već zrele žene. Stariji muškarci mogu izgledati pouzdanije i privlačnije ženama koje su spremne za ozbiljnije obaveze i porodicu, jer je veća verovatnoća da su ovi muškarci prošli svoju divlju fazu i žele da se smire.

2. Mudriji su

Svi smo čuli da sa godinama dolazi velika mudrost. Čak su i istraživanja pokazala da su stariji muškarci inteligentniji od mlađih. A mogući razlog je njihovo veće životno iskustvo, što žene i potvrđuju. One su sigurne da su stariji muškarci već prošli dosta toga, što ih je naučilo brojnim životnim lekcijama.

3. Znaju šta žele

Još jedna bitna osobina koju neke žene ističu je da stariji muškarci imaju manje problema i komplikacija u životu – a to znači stabilnost. Oni tačno znaju šta žele, kako da to dobiju i koliko je to smisleno. Zato obično ne gube vreme na igranje igara.

4. Finansijski su stabilniji

Većina žena zaista želi da bude finansijski sigurna. Jer kada osnujete porodicu, nju treba i izdržavati. A stariji muškarci su se tu pokazali bolje od mlađih.

5. Znaju kako da postupaju sa ženama

Čini se da žene cene sve veze koje su stariji muškarci imali pre njih, jer su zaista imali dovoljno vremena da usavrše svoje džentlmenske manire i veštine koje su neophodne za skladan partnerski odnos. Poznavanje rizika koji potencijalno prete svakoj vezi, te prethodni emotivni usponi i padovi i raznovrsna ljubavna iskustva svakako su dodatni plus za starije muškarce. Oni lakše razumeju potrebe žena, te ih i lakše mogu usrećiti. Znaju kako da izbegnu iste probleme kroz koje su već prošli, a to vezu u startu čini mnogo jednostavnijom.

6. Pružaju osećaj sigurnosti

Neke žene su u svojim komentarima navele i to da ih kod starijih muškaraca privlači sigurnost. Kada to kažu, misle na sve gorenavedene stavke. Potreban im je neko ko će moći i želeti da radi i privređuje, ali i neko ko će biti pouzdan partner sa kojim mogu provesti celovit i skladan ostatak života. Čini se da su stariji muškarci bolje sposobni da pruže sve ove stvari.

pjimage (65) Da li su muškarci zaista bolji vozači od žena? pjimage (67) Detektivske zagonetke koje samo najpametniji mogu da reše photo-1474552226712-ac0f0961a954 Šta je afektivna vezanost i kako ona utiče na emotivne odnose? photo-1549488497-94b52bddac5d Zašto mlade treba da imaju nešto staro, novo, pozajmljeno i plavo? · · ·