treatment-1327811_1920
PULS GRADA · zdravlje

Vrtoglavica, kvržice na koži ili neobjašnjivi bolovi u grudima … Čim se to desi, požurimo da se informišemo na internetu i na kraju pronađemo objašnjenja za najmanje promene u našem telu. Međutim, pretraživači nisu uvek u pravu, a nešto što se čini zastrašujućim može biti potpuno bezopasno.

Evo koji to simptomi deluju strašno ali mogu biti potpuni bezopasni:

Bolovi u grudima

Prva stvar koja nam je najverovatnije na umu kada osetimo bol u grudima je da je to srčani udar. Srećom, za mlađe ljude koji nemaju nikakve srčane rizike (kao što je dijabetes, na primer), to nije ništa zastrašujuće. Gorušica, stres, anksioznost i naprezanje mišića na grudima tokom vežbanja takođe može izazvati bol u grudima. Ako ipak bol ne prolazi, bolje je da se obratite svom lekaru.

Kvržice i mrlje po koži

Promene na koži su uobičajene za mnoge ljude, i ne moraju sve da budu uzrokovane kancerom. Kožne mrlje se mogu naći oko vrata, pazuha, pa čak i očiju, i obično se javljaju na suvoj koži. Iako mogu izgledati ružno, potpuno su bezopasne. Najbolje je da se konsultujete sa svojim dermatologom da biste pronašli način da ih bezbedno uklonite.

Neobjašnjive kvrge se mogu naći na našim telima ispod kože, i naravno prva naša misao je koliko je to opasno. Treba konsultovati lekara, ali u velikom broju slučaja nije ništa zabrinjavajuće.

Vrtoglavica

Kada ustanete nakon dugog sedenja, možete iskusiti neprijatnu vrtoglavicu. Ali ne brinite, i u tome nema ničeg zastrašujućeg. Krv odlazi u mozak kada promenite položaj tela, a možda čak i uzrokuje da vidite zvezde. Sve što treba da uradite je da stojite nekoliko sekundi i sve će se vratiti u normalu.

Grčevi

Uprkos popularnim uverenjima, grčevi nisu uvek posledica multiple skleroze. Najčešći razlog za to je dehidracija. Kada vaše telo doživi nedostatak vode, mišići će se sporadično stegnuti, dajući vam signal da ne pijete dovoljno tečnosti. Ako se grčevi dešavaju prečesto, bolje je da se konsultujete sa svojim lekarom, ali ako se to događa sporadično, onda nema razloga za brigu.

Drhtanje

Svako ko iskusi drhtavicu je verovatno postavio pitanje da li je to Parkinsonova bolest? Pa, ne uvek. Mnogi ljudi mogu iskusiti drhtavicu kada nisu pravilno ili dugo jeli. Neki drugi razlozi uključuju prenaprezanje ili nedostatak joda i vitamina B12.

Popucali kapilari u očima

Popucali krvni sudovi u vašem oku ne znače da ćete oslepeti. Ako se to ne dešava često i vaše oči ne izgledaju potpuno crveno, ne bi trebalo da postoji razlog za brigu. Popucale krvne sudove može izazvati jako trljanje očiju ili jako kijanje. Drugi razlog mogu biti umorne oči ili napetost. Najbolje što možete da uradite je da opustite oči koliko god možete.

Zaboravljanje

Memorijske greške su uobičajena stvar za mnoge ljude, i postoji mnogo stvari koje ih izazivaju. Na primer: stres, žurba, umor ili čak sve zajedno. I ne brinite, to ne znači da imate Alchajmerovu bolest. Ako primetite da ste počeli da zaboravljate čemu su namenjene svakodnevne stvari, ili šta ste rekli pre nekoliko minuta, treba da se konsultujete sa svojim lekarom. Inače, pronađite malo vremena za sebe i odmorite se.

BeFunky-collage (14) Ovo je razlika između probiotika i prebiotika photo-1496817763416-2f4494189b95 Evo šta znači kada vam „igra” oko anemija Tihi simptomi anemije koje ne treba ignorisati plant-3045473_1280 Ove kućne biljke prečišćavaju vazduh i eliminišu toksine · · · ·