man-979980_960_720
U VAZDUHU · urban flash

Tuš kabine i kade nisu samo mesta gde bakteriju umiru, već i gde se rađaju nove ideje. Sigurni smo da ste mnogo puta tokom tuširanja bili iznenađeni onim što vam je palo na pamet i divili se svojoj kreativnosti i proniciljivosti. Nakon što ste obavili ovu aktivnost, međutim, učinilo vam se da je vaš rezervoar dobrih ideja najednom presušio. Zašto je to tako?

Pa, kao prvo, dokazano je da malo distrakcije utiče pozitivno na kreativno razmišljanje. To znači da kada obavljamo neku relativno laku aktivnost, mi ne moramo u potpunosti da budemo fokusirani na nju, što nam ostavlja prostor za razmišljanje o drugim stvarima nevezanim za naše tekuće obaveze. Tuširanje je savršena prilika za manifestovanje ovog fenomena.

Drugi razlog zbog koga tokom tuširanja imamo dobre ideje je činjenica da ovu aktivnost uglavnom obavljamo u jutarnjim i večernjim časovima. Istraživanja su pokazala da nam relativna tromost koju osećamo u ovom periodu stimuliše javljanje originalnih misli. Zvuči paradoksalno, ali kreativniji smo kada smo umorni. Pošto tada još nemamo kapacitet da se suočimo sa pravim problemima, ostavljen nam je prostor za maštanje i naizgled nerealistične misli.

Ok, mnogi od vas sigurno misle, pa zar nismo letargični i nezainteresovani na poslovnim sastancima? Zašto onda nismo kreativni? Odgovor se krije u trećem razlogu javljanja dobrih ideja tokom tuširanja. Naime, kada obavljamo ovu aktivnost, mi smo sami. To je ponekad i najduži period u toku dana kada nismo okruženi drugim ljudima. Ne sme se zanemariti ni prijatan osećaj samog tuširanja. Sve to zajedno nas čini znatno opuštenijim i otvorenijim za nove ideje.

pjimage (2) Ovako izgleda uskršnja čokoladna umetnost cover-game Na „Game of Thrones“ groblju možete odati poštu preminulim likovima iz serije photo-1547357812-43be9c4ed591 Stručnjaci preporučuju četvorodnevnu radnu nedelju page-modeli-automobili Modeli kao personifikacije poznatih marki automobila · · ·