photo-1504194569341-48a2e831a3a7
U VAZDUHU · urban flash

Izlazite već neko vreme, osećate se prijatno u društvu jedno drugog, konačno ste spustili gard, a onda najednom dobijate neprijatno pitanje od vaše partnerke: „Sa koliko žena si spavao do sada?“

Većina muškaraca nema spreman odgovor na ovo pitanje i za trenutak nisu sigurni da li je bolje reći istinu, umanjiti broj žena sa kojima su imali intimne odnose ili ga preuveličati. Naravno, u skoro 100% slučajeva se odlučuju za poslednju soluciju. Zbog čega je to tako?

Nova studija istraživača sa univerziteta u Glazgovu nudi nekoliko kredibilnih razloga za muško preuveličavanje broja seksualnih partnerki. Oni su analizirali odgovore preko 15.000 ljudi (i muškaraca i žena) i došli do podataka koji će malo koga iznenaditi.

Naime, rezultati istraživanja kažu da muškarci tokom svog života u proseku spavaju sa 14,4 žena, dok pripadnice lepšeg pola u proseku imaju 7,12 seksualnih partnera. Šta objašnjava ovoliku diskrepancu u odgovorima?

Nekoliko stvari. Za početak, muški prosek diže nekolicina pojedinaca koji su izjavili da su spavali sa više od 100 žena. Među ženama je takvih osoba znatno manje. Drugi razlog velike razlike između muških i ženskih odgovora je činjenica da muškarci iz lenjosti češće samo procenjuju broj žena sa kojima su spavali i uglavnom ga precenjuju, dok žene pažljivo broje svoje partnere i daju istinite odgovore.

Poslednji i ključni razlog diskrepance je kultura ponašanja. Svima je jasno da se promiskuitet više toleriše kod muškaraca nego kod žena pa se iz tog razloga dame ponašaju konzervativnije ili bar žele da tako budu doživljene i shvaćene. Kada ih pitaju za broj seksualnih partnera, češće će ga umanjiti nego povećati. Takođe je primećeno da veći procenat žena ne odobrava seks za jednu noć (19% prema muških 8%).

maxresdefault-1-1 Naučnici dokazali da duša ne umire photo-1490111718993-d98654ce6cf7 Svaka uspešna veza zasniva se na ove tri stvari page-cover Nacrtala je sebe u stilu junaka popularnih crtaća 496558015 Magične ilustracije engleskih idioma · ·