gettyimages-807459742-1499171459
PULS GRADA · moda

Modna kuća Chanel uvek pomera granice na svojim modnim revijama. Već smo gledali kada su u okviru prostora za predstavljanje novih kolekcija imali raketu za putovanje u svemir, veliku skulpturu glečera, supermarket i aerodrom. Sa ovom revijom se vraćaju svojim francuskim korenima, izgradnjom kopije Ajfelovog tornja u Grand Palaisu u Parizu.

Manekenke su prolazile ispod nje dok su nosile novu jesenju kolekciju koju je za Chanel dizajnirao Karl Lagerfeld. Inače, on je na kraju revije primio Zlatnu medalju grada Pariza za svoj doprinos modi i brendu Chanel. Nagradu mu je dodelila gradonačelnica Pariza Ana Hidalgo.

Revija je bila posećena od strane mnogih poznatih ličnosti. U prvom redu su primećene velike zvezde kao što su Farel Vilijams, Džulijen Mur, Tilda Svinton, Kejti Peri i Kristen Stjuart.

Što se same kolekcije tiče, nije bilo puno iznenađenja. Karl Lagerfeld je dizajnirao komade u stilu odeće s početka 20. veka, pa su shodno tome reviju otvorili široki kaputi od tvida u sivim, teget i crnim nijansama.

Uz svaku kombinaciju obavezno je išao šešir od tvida, kože ili satena, što predstavlja još jedno podsećanje na modu ranog 20. veka.

Kao dobrodošao kontrast elegantnoj jednobojnoj odeći bila je malo ekstravagantnija šminka. Svaka od manekenki je nosila senku za oči u duginim bojama.

Reviju je u velikom stilu zatvorila prelepa Camille Hurel u velikoj beloj Chanel venčanici.

Ispod kopije Ajfelovog tornja na kraju je prošao i sam Karl Lagerfeld, kome je nakon toga uručena pomenuta nagrada.

pagecover Letnje haljine za svako doba dana pagecover Poznate devojke kojima naočare dobro stoje sunniescover Kako izabrati idealne muške naočare za sunce pagecover1 Da li biste nosili ovakve kupaće kostime? · · · ·