urban-treehouse-green-arc
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Italijanski arhitekta Luciano Pia ima viziju života u kojoj su ljudi i priroda blisko povezani u gradskim sredinama, pa se odlučio da svoju ideju sprovede u delo i dizajnira svojevrsnu „zelenu“ zgradu. Rezultat se nalazi u Torinu i u pitanju je petospratnica omeđena zelenilom koja čini da se stanari osećaju kao da su u kući na drvetu.

Svaki deo dizajna je napravljen u skladu sa inicijalnom idejom integracije sa prirodom. Terase su asimetrične i drveće i žbunovi su raspoređeni nasumično tako da nastane utisak spontanosti kakav viđamo u prirodi. Jezerce u dvorištu zgrade omogućava stanarima da se osveže u trenucima velikih vrućina, a količina zelenila predstavlja pravi filter između njih i gradske buke i izduvnih gasova.

Kako je živeti u pravoj „zelenoj“ zgradi pogledajte u našoj galeriji:

„Zelena“ zgradaOtvori galeriju
melides_designrulz-00221 Arhitektura za ljude koji vole da žive sami Ikea i novi nameštaj Ikea: Nameštaj koji puni bateriju telefona Neverovatne ideje za uređenje stana Sjajne ideje za uređenje životnog prostora Autobuska stajališta u SSSR-u Hramovi pored puta – neobična autobuska stajališta iz bivše SSSR ·