BeFunky-collage
U VAZDUHU · urban flash

Najnovija studija Sajmon Frejzer Univerziteta sugeriše da „više dece usporava proces starenja”. Studija je objavljena u časopisu „Science Daily” i zasnovana je na ispitivanju DNK lanaca kod majki.

Istraživači su pošli od pretpostavke da „veći broj rođene dece usporava proces starenja majke“, a rezultati su bili pozitivni. Otkrili su da žene koje rađaju živu decu imaju duže telomere. Telomeri su zaštitni krajevi na kraju svakog lanca DNK i ukazuju na starenje ćelija. Duži telomeri su sastavni deo replikacije ćelija i povezani su sa dugovečnošću.

Glavni istraživač projekta Pablo Nepomnaši shvata da su rezultati u suprotnosti sa teorijom o životnoj istoriji, koja predviđa da će više potomaka ubrzati biološko starenje i kaže da efekat telomera može biti rezultat estrogena, koji se dramatično povećava tokom trudnoće. „Estrogen funkcioniše kao moćan antioksidant koji štiti ćelije od skraćivanja telomera”, objasnio je on.

Sa druge strane, više naučnih studija podržava sve teškoće koje dolaze sa negovanjem i odgajanjem dece kao što su pristrasnost na radnom mestu, zarađivanje manje novca, pogoršanje odnosa sa prijateljima, nedostatak sna, problemi u braku, što za posledicu ima i smanjenje ukupnog nivoa sreće.

Da se mame širom sveta i te kako slažu sa ovim mišljenjem najbolje svedoče brojni tvitovi koji slede u našoj galeriji. Stoga, drage dame, dajte sebi oduška i prepustite se vickastim komentarima koji će vas slatko zabaviti. Verujemo da ćete se sa mnogima od njih složiti.

Šta mame kažu na ovu temu...Otvori galeriju

 

page-cover-retro-omoti Omoti albuma modernih pop zvezda u stilu ’80-ih photo-1525856884840-7a1132f8ab82 U kojim godinama se najbolje uče strani jezici? the-hidden-meaning-of-the-triangle-stickers-above-your-airplane-seat-117567658-my-good-images-1024x683 Da li ste znali za skriveno značenje trouglića iznad sedišta u avionu? gargojl Na međunarodnom aerodromu u Denveru možete proćaskati sa gargojlom · · · ·