couple-731890_1280
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Puno faktora utiče na to kako se osećamo u svom telu i koliko smo zadovoljni svojim izgledom. Jedan od važnijih je i veza u kojoj se nalazimo, a to najviše važi za žene, kako je pokazalo jedno nedavno istraživanje.

Dva istraživača sa Univerziteta Floride želela su da otkriju kako sve veze i brak utiču na sliku partnera o sopstvenom telu. Čini se da sve ima najviše veze sa tim koliko su oni privlačni u tradicionalnom smislu te reči, naročito u slučaju udatih žena. Studija je otkrila da zadovoljstvo sobom i želja za dijetom variraju među polovima i da muškarci uglavnom nemaju želju za gubitkom kilaže, bez obzira na to kako izgledaju oni ili njihova partnerka.

Kod žena je nešto drugačiji slučaj, jer one koje su istraživači označili kao manje privlačne imale su veće tendencije da smršaju, posebno ako su njihovi muževi ocenjeni kao privlačni. Kod njih je zabeležen strah od toga da će ih partner smatrati neprivlačnim i pokušati da ih zameni. One koje su procenjene kao atraktivne međutim, uopšte nisu imale taj problem, naročito ako je njihov partner označen kao manje privlačan. Smatra se da su one srećnije u braku jer ne postoji negativna motivacija i preveliki nivo samosvesti.

Glavni problem kod žena koje nisu zadovoljne svojim izgledom nije sama motivacija već generalno nezadovoljstvo sobom. To je samo jedan od načina na koji se manifestuje nesreća. Posledice ovakvog odnosa prvenstveno prema svom fizičkom zdravlju mogu biti razni poremećaji i problemi sa mentalnim zdravljem. To ne znači da samo jedan tip brakova može da uspe, već da svi ostali moraju da nađu način da naprave balans između očekivanja partnera i stvarne situacije, redovnim razgovorom i fokusiranjem na ono što je pozitivno, bez obzira na izgled.

table_setting_dishes_holiday_party Šta sve možete da uradite već danas kako biste izbegle praznični stres Hijaluronska kiselina i nega kože Nekoliko činjenica o hijaluronskoj kiselini extra_large-1540753999-cover-image Nauka otkrila koliku pauzu treba napraviti između trudnoća 30-Women-Share-the-Worst-Pregnancy-Advice-Theyve-Ever-Gotten_1 Najgori saveti koje dobijaju trudnice · · · · ·