king-of-queens_cover
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Ako ste se ikada pitali kako ste završili sa partnerkama koje su po lepoti mnogo iznad vašeg nivoa, sada imamo naučno potkovan odgovor za vas. Naime, novo istraživanje je otkrilo da su žene znatno srećnije u vezi sa manje atraktivnim partnerima od njih, što je odlična vest za sve vas koje majka priroda nije podarila savršenim izgledom, u sportu uživate samo na televiziji i radije bi se odlučili za pivo i ćevape u odnosu na trčanje i trening.

Istraživači univerziteta u Floridi su proučavali veze 113 upravo venčanih parova u dvadesetim godinama kako bi saznali da li atraktivnost partnera igra bilo kakvu ulogu u njihovoj sreći. Učesnicima istraživanja su postavljana pitanja u vezi njihovih navika u ishrani i vežbanju, kao i opštoj zadovoljnosti svojim izgledom. Nakon toga je ocenjen fizički izgled učesnika na osnovu lepote njihovog lica i tela.

Dobijeni rezultati istraživanja su bili u najmanju ruku iznenađujući. Iako možda deluje da će atraktivne devojke biti srećnije sa partnerima koji su jednako lepi, ispostavilo se da je situacija potpuno obrnuta. Atraktivnost partnera je kod njih samo povećavala anksioznost o njihovom izgledu i terala da konstantno razmišljaju o dijetama i vežbanju. Sledstveno tome, povećanje stresa iz ovih razloga se negativno odrazilo i na njihovo osećanje sreće.

S druge strane, žene muškaraca prosečnog izgleda nemaju ove probleme i znatno su opuštenije kada su u pitanju ishrana i fizička aktivnost. Ne osećaju grižu savesti svaki put kada naruče burger umesto salate, a propuštanje fitnesa ne tretiraju kao smak sveta, iako se trude da vode zdrav način života.

Devojke nadamo se da vam je jasno šta vam je činiti. Ako ste u dilemi između dva momka, izaberite manje lepog i bićete srećniji!

BelExpo-Wedding_cover City letnja preporuka #7: Svadbe po vašoj meri u Holiday Inn hotelu heartsickness-lover-s-grief-lovesickness-coupe-50592_cover 7 lakih načina da saznate da li vas partner stvarno voli person-couple-love-romantic_cover Stanovanje sa partnerom: 4 teme o kojima obavezno morate razgovarati HI Wedding_cover Holiday Inn Beograd i Belexpocentar: Venčanje iz snova ·