Ženski filmski vikend
KULTURA · film/TV

O nekim filmovima razmišljamo dugo nakon što smo ih pogledali. Većinu filmova koje pogledamo najčešće zaboravimo istog trenutka. Čak i da odbijate podelu na „muške“ i „ženske filmove“, morate priznati da postoje filmovi čiju publiku u najvećoj meri čine žene. A mnogi od njih nisu ljubavni filmovi.

Kao i žene i filmovi su višedimenzionalni i nepredvidivi. Predlažemo vam da ovaj vikend organizujete filmski maraton za sebe i svoje prijateljice, smejaćete se, možda i plakati, ali će vam biti nezaboravno zabavno.

La Vie en Rose

Biografski film o francuskoj šansonjerki Edit Piaf, njenoj borbi da peva i živi život onako kako je to zamislila. Film savršeno prenosi atmosferu predratnog Pariza, koga romantičnim i slatkim, mogu smatrati samo oni koji nikada u njemu nisu bili.

Mona Lisa Smile (Osmeh Mona Lize)

Film koji će nas podsetiti koliko je važno praviti dostojanstvene izbore i razmišljati slobodno. Feministički film koji vole i žene i muškarci.

The Devil Wears Prada (Đavo nosi Pradu)

Film koji ruši stereotipe o savršenom svetu mode, iznoseći u javnost svu okrutnost i površnost koja dominira ovom profesijom. Uz ogromnu dozu humora.

Revolutionary Road

Dvoje mladih ljudi, s velikim životnim planovima ulazi u brak. Ubrzo, shvataju da je život pun kompromisa, velikih i malih i da je vrlo lako izgubiti sebe na tom putu. Film koji je istovremeno potresan i inspirativan.

The Queen

Film Stephena Frearsa prati život kraljice Elizabete II tokom teškog perioda nakon smrti princeze Dajane. Kako se ponašati u skladu s ulogom monarha, kada je mnogo kritika i ružnih reči upućeno na račun kraljice, da li pokazati emociju ili rezervisanost u tom teškom trenutku? Helen Mirren briljira u ovoj ulozi.

Erin Brokovich

Nije iznenađenje što predlažemo još jedan film s Julijom Roberts, ona je ipak kraljica ženskog inspirativnog filmskog žanra. Erin nije genije, ali je dovoljno uporna i puna saosećanja za druge, što će biti dovoljno za pobedu nad velikom korporacijom.

My Week with Marilyn

Preuzeti ulogu jedne od najvažnijih filmskih ikona nije mala stvar, ali Michelle Williams je to odradila savršeno, istovremeno donoseći ranjivost prerano umrle filmske zvezde, ali i frivolnost po kojoj je mnogi pamte.

Amélie (Čudesni život Amelije Pulen)

Mlada Parižanka Amélie otkriva kutiju punu starih igračaka i kreće u misiju da ovo „blago“ vrati svom vlasniku. Koliko je mašta i dobrota važna za život, saznaćete u ovom simpatičnom filmu.

Elegy

Neki filmovi su u stanju da vas prodrmaju do srži, a ovaj je baš takav – priča o ljubavnoj vezi starijeg profesora i njegove prelepe studentkinje ostaviće dubok trag na vašoj duši.

Frida

Upečatljiv film o neverovatno talentovanoj ženi, njenoj želji da živi život u skladu sa svojom prirodom, obiluje zaraznom energijom. Film prati odnos mlade Fride Kalo i njenog starijeg supruga Dijega Rivere, neverstva, svađe, pomirenja i strasnu ljubav.

Rebel in the Rye Uskoro u bioskope stiže film o J.D. Salingeru “Rebel in the Rye” Tri komedije u bioskopu pored vas Tri letnje komedije u bioskopu pored vas westworld-season-2-season-one-release-feature-img_cover Westworld: Stigao je trejler za 2. sezonu poznate serije FTWD_307_RF_0315_1015-RT AMC najavljuje nastavak treće sezone serije „Fear the Walking Dead“ · · · ·