žene
KULTURA · film/TV

Moćne žene sa malih ekrana nas često inspirišu. Pojedine su uvek u prvom planu, pa tako kada se pomene ime neke serije, tako se odmah setimo nekih, dok su one druge potpuno potcenjene. A zapravo ne bi trebalo, jer su istinski genijalne…

Toliko hvalospeva se u poslednjih nekoliko godina upućuje na račun Olivie Popes i Meredith Grey, da nam se čini kako su ti ženski likovi uvek i svuda prisutni. Ali, pored njih ima nekoliko ženskih likova koji ne dobijaju onoliko pažnje koliko bi trebalo. Vreme je da ispravimo tu nepravdu.

1. Fiona Gallagher, Shameless
Fiona ne donosi uvek najbolje odluke, ali morate je poštovati zbog ogromnog tereta koji nosi na leđima, i zbog toga što dosta radi za druge. Ona je zapravo čuvar svoje porodice i ta uloga nije uopšte laka.

2. Ilana Wexler, Broad City
Svakom milenijalcu treba prijateljica kao što je Ilana. Koliko samo ona pokazuje kako život može biti nepredvidiv i lud, a ona je potpuno vickasta. U pitanju je prava osoba za druženje.

3. Chanel No. 3, Scream Queens
Koliko je samo urnebesna i kul! A iz prikrajka se polako „uvlači“ u srce i razum svima koji gledaju ovu seriju. Prava je kul opasnica.

4. Rebecca Bunch, Crazy Ex-Girlfriend
Rebecca nije baš dopadljiv lik. Ipak, ona je definitivno inteligentna žena koja se ne boji da ide za onim što želi. A takvih nam likova uvek treba!

5. Mellie Grant, Scandal
Njena nesebična priroda i neosporan šarm su nas odavno osvojili. U stanju je da stavi interese zemlje iznad sebe same. Pravi je uzor. Ne bi bilo loše da je imate za prijatelja, jer ona bi znala šta kako treba, i kad…

6. Amelia Shepherd, Grey’s Anatomy
Koliko stvari je samo ona preživela! Trenutno je na udaru fanova zbog svog ponašanja prema Owenu, ali ova devojka je u stanju da preživi sve. I da ostane sjajan hirurg, pored svega.

"Dnevnik mašinovođe" 7 veličanstvenih: Zlatno doba novog srpskog filma sj Ovako danas izgleda Smith Jerrod iz serije „Seks i grad“ DANIEL_ACTION_CS_11172016_0018_V2 „Into the Badlands“ – Nova sezona hit serije o borilačkim veštinama TABOO pic Nove američke TV serije · · ·