Kineska knjižara
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

U gradu Hangdžou, u Kini, nedavno je otvorena knjižara pod nazivom Zhongshuge-Hangzhou i sa sigurnošću se već sada može reći da tako nešto svet još nije video!

Zahvaljujući pametnom dizajnu koji podrazumeva upotrebu ogledala kao pregradnih površina čini se da nema kraja ni knjigama niti policama na kojima se one nalaze.

Knjižara Zhongshuge-Hangzhou u kineskom gradu Hangdžou, nastala je zahvaljujući mašti i nacrtima arhitektonskog studija XL-Muse iz Pekinga. Već na prvi pogled knjižara potpuno obuzima dah, jer pre svega komunicira sa podsvešću svih zaljubljenika u knjige i književnost a posebno onih koji su uvek maštali da se izgube među stranicama znanih i neznanih autora i dela.

Prostor je vizualno proširen i stvoren je neverovatan doživljaj koji se može izjednačiti sa iskustvima i atrakcijama koje se nude u zabavnim parkovima, ili za one nešto maštovitije, na stranicama dela Alisa u zemlji čuda. Police su neobične, određene prostorije su sasvim ovalne kao da je u pitanju kakav amfiteatar, a sve zajedno osvetljeno je rasvetom idealnom za čitanje.

Kineska knjižara koja oduzima dahOtvori galeriju
Studio DAB DAB Design: Originalan nameštaj kvalitetne izrade Rešenje za ljude koji nemaju dovoljno prostora za garderobu u ormanu Rešenje za ljude koji nemaju dovoljno prostora za garderobu u ormanu Kutak za čitanje Idealna mestašca za opuštanje uz knjigu ikea-interior-design-with-plants cover Sobne biljke za živi enterijer · · ·