Zidić bar
U VAZDUHU · grad

Sredinom juna u prelepom delu Zemuna, u Njegoševoj ulici, otvoren je Zidić bar. Kada se ulicom popločanom kaldrmom krene prema reci, u jednoj od malih i tradicionalnih zemunskih kuća s desne strane, u prijatnom i opuštenom ambijentu, smešten je kafić u kome je svaki detalj jedinstven i odabran s puno pažnje i ljubavi, a svaki kutak iskorišćen i namenjen različitom raspoloženju posetilaca ili različitim ukusima.

Duž niskog zidića, koji je okrenut ka ulici i koji ima izgled šanka, postavljeno je nekoliko belih drvenih stolica, čiji položaj omogućava gostima da imaju komunikaciju s drugim lokalima u ovoj ulici ili da uživaju u prelepom izgledu ulice. Usko dvorište između dve kuće je duž celog zida osposobljeno za intimnije druženje i ćaskanje s prijateljima, a malo dalje u dvorištu postavljeni su stolovi s klasičnim baštenskim stolicama za malo veća okuljanja ili za vreme provedeno s decom, koja mogu bezbrižno da se igraju u specijalnom prostoru koji je opremljen igračkama i toboganom.

U centralnom delu dvorišta nalazi se stara česma koja daje poseban izgled i autentičnost lokalu. Prostor je istovremeno i pet friendly, što omogućava gostima da uživaju u izlasku i sa svojim krznenim prijateljima. Kafić ima i unutrašnji deo, brižljivo i s puno ukusa opremljen, sa interesantnim slikama na zidu, stolovima i lampama ušuškanim između tradicionalnih drvenih prozora i simpatično škripavog brodskog poda.

Proveli smo prijatno subotnje popodne u razgovoru s Jovanom Bartoli, vlasnicom lokala, koja nam je pričala o tome kako je došla na ideju da pokrene vlastiti biznis, ali i o njenim daljim planovima i vizijama ovog mesta u nekoj skorijoj budućnosti. Planovi se odnose na živu svirku vikendom, zabavne programe za decu, takmičenja kućnih ljubimaca, tako da će svako moći da pronađe nešto zanimljivo u ovom ugodnom ambijentu.

Priča nije samo o novom i prijatnom lokalu u gradu, već su zanimljivi motivi koji mogu da dovedu do odluke da se napusti siguran posao i krene u neku vrstu poslovne avanture, a koji su u vezi sa željom da se ispolji kreativnost i da se kvalitetnije usklade poslovne obaveze sa porodičnim životom. Stvoriti sebi prijatan poslovni ambijent i posvetiti dovoljno slobodnog vremena deci dovoljna je motivacija da se započne nešto novo i možda na prvi pogled neizvesno.

Međutim, posvećenost poslu koji se voli, kreativni duh i određene osobine, koje neki ljudi imaju, kao što su komunikativnost i prijatnost, siguran je put ka uspehu i ova priča o novom kafiću u Zemunu je istovremeno i priča o tome kako se poslovna šansa može videti u svemu što nas okružuje samo ukoliko smo otvoreni za nova iskustva i spremni za donošenje novih odluka.

cover ZOOM Art Cafe & Photo Studio: Novi koncept u Starom gradu Agios Lavrentios Brass Band DF Photo Dortjol Festival: Nova harmonija na raskršću Brusketi LEILA Leila Records: Intrigantni brusketi Hand Made Festival Vol 5 - slika jednog od izlagača - Bejzikdizajn Peti „Hand Made Festival“ u Dorćol Platzu · ·