Zimska nega
PULS GRADA · lepota

Već uveliko miriše na zimu, a za mnoge od nas, osim simpatično rumenih obraza, to znači suvu kožu koja se peruta ili neprijatno zateže. Srećom, postoje načini da joj, uz odgovarajuću negu, vratimo stari sjaj.

Redovan piling uklanja višak neživih ćelija koje čine da koža izgleda suvo i isperutano, a pored toga pomaže i da bolje upije i zadrži preparate za negu. Piling pomaže i obnovu površinskog sloja kože, pa kad uklonite sloj mrtvih ćelija, one žive će se brže regenerisati, što za nas znači blistaviju, glatku i mekšu kožu. Kako za telo, tako bi zimi bar dva puta nedeljno trebalo koristiti i piling za lice, a bilo koji od njih može da se upotrebi i na rukama i stopalima.

Kada je lice u pitanju, dobar izbor za suvu kožu su kreme i serumi koji sadrže prirodne ovlaživače koji vezuju vlagu iz vazduha i zadržavaju vodu u slojevima kože praveći prirodnu barijeru, poput hijalurnoske kiseline, meda, ši putera ili vitamina E. Kreme i serumi se nanose na vlažno lice, kako bi je koža duže zadržala. Za telo su dobra opcija preparati sa biljnim uljima, kao što su, na primer, ulje avokada, noćurka, susamovo ili bademovo. Ove uljane komponente brzo upijaju u kožu i duže je hidriraju od veštačkih, tj. mineralnih ulja poput vazelina, koja se teže apsorbuju.

Ruke su zimi dodatno na udaru: pored vetrovitog vremena i sezonskog grejanja, često pranje ruku ih čini suvim i grubim. Zato je potrebno obratiti pažnju i na sapun za ruke, koristiti one sa hidrirajućim sastojcima, a moj predlog je i tubica kreme za ruke u blizini svakog lavaboa i sudopere, u tašni ali i na noćnom stočiću pored kreveta.

Nikako ne bio trebalo zaboraviti ni dodatnu, bogatiju negu usana, zanoktica, laktova, peta, i ostalih delova kože koji su skloni isušivanju. Ovo smo ponovili sto puta, ali ne škodi da utvrdimo: dovoljan unos vode u organizam znači vlažnu, jedru i sjajnu kožu koja izgleda mlađe, a ovo je posebno važno tokom hladnih zimskih dana. Kako sav trud koji ulažemo u negu kože ne bi pao u vodu, zimi je veoma važna zaštita od sunca, u gradu, ali posebno na planini, a napolje ne bi trebalo izlaziti bez rukavica. Lagane, gelaste kreme za lice zametnite onima bogatije i kremastije teksture, koje bolje hrane kožu i duže je čine mekom. Isto važi i za negu tela: umesto losiona, sad je vreme za hranljivije teksture poput krema ili ulja, a uz balzam i kremu za ruke u svakoj tašni, za našu kožu nema zime.

Vreme je za novogodišnje frizure Vreme je za novogodišnje frizure Modeli se zabavljaju Manekeni i manekenke kao ljubavni parovi Najbolje nove frizure slavnih Koje slavne ličnosti imaju najbolje nove frizure 5 novih zimskih mirisnih nota 5 novih zimskih mirisnih nota · · · · · · ·