COLOMBIA-FBL-WC-2018-PREDICTION-LIONS
U VAZDUHU · životinje

Za vreme Svetskog prvenstva 2010. u Južnoafričkoj Republici, hobotnica po imenu Pol je predvidela rezultate svih utakmica nemačke reprezentacije, uključujući i poraz u polufinalnom meču sa Španijom.

Nažalost, Pol više nije sa nama, ali ipak su tu druge životinje proroci koje su tokom Svetskog prvenstva u Rusiji privukle pažnju novinara i fanova fudbala. Predstavićemo vam neke od njih.

Mačak Ahil

Ahil je svoje predviđanje napravio u muzeju Ermitaž u Sankt Peterburgu. Iako je gluv, ili možda baš zbog toga, Ahil je za sada nepogrešiv prognozer. Kada su mu zaposleni u muzeju prezentovali dve posude sa hranom za mačke i zastavama reprezentacije Rusije i Saudijske Arabije, Ahil je bez razmišljanja izabrao svoju domovinu kao pobednika meča na otvaranju prvenstva.

Svinja Markus

Vlasnik Markusa tvrdi da njegova osmogodišnja svinja ima specijalne moćiMarkus je navodno predvideo i rezultate poslednjih američkih izbora i referenduma o ostanku Velike Britanije u EU. Ovog puta je pred njega stavljeno 32 jabuke sa zastavama zemalja koje učestvuju na Svetskom prvenstvu. Markus je pojeo sve jabuke osim četiri sa zastavama Urugvaja, Argentine, Belgije i Nigerije. Njih je ostavio kao svoj izbor polufinalista prvenstva. Budući da je zbog žreba nemoguće da sve ove reprezentacije dođu do polufinala, moramo sa žaljenjem konstatovati da je Markus očigledno u međuvremenu izgubio svoje specijalne moći.

Slonica Zela

Slonovi spadaju u inteligentnije životinje, ali predviđanje pobednika Svetskog prvenstva u fudbalu je težak zadatak i za ljude. Slonica Zela je za svog favorita izabrala reprezentaciju Senegala. Ona je surlom iz korpe vadila šarene lopte u zoološkom vrtu u Štutgartu, a lopta Senegala je ostala poslednja u korpi. Zanimljivo je da je Zela prognozirala da Nemačka neće proći grupnu fazu takmičenja, što nakon njihovog poraza od Meksika u prvom kolu više ne zvuči toliko neverovatno.

Lavice Valentina i Nene

Dvema lavicama u kolumbijskom zoološkom vrtu su prezentovane dve kutije sa zastavama Japana i Kolumbije koje su visile sa drveća. Njihov zadatak je bio da izaberu ko će pobediti u u meču između ovih reprezentacija. Obe su se odlučile za Kolumbiju i tako pokazale da nisu dobri fudbalski prognozeri (Japan je pobedio 2:1). Videćemo da li će imati više sreće u sledećem kolu.

collage Kada bi nas neko gledao kao što ovi psi gledaju hranu nature-3042751_1280 5 zabluda o ponašanju pasa cane-1-1526730691 Godina pasa na modnom i filmskom platnu page-cover Najsmešnije slike divljih životinja u 2018. · · ·