Fibonaci i zlatni presek
KULTURA · art · U VAZDUHU · urban flash

Odavno je jasno da slavne ličnosti Holivuda nisu istovremeno i najlepši ljudi koje smo ikada videli. Istina je, da se među mnogim lepim licima, kao kakva matematička greška, provuče i neko sasvim neobično, ni lepo ni ružno, a kao po nepisanom pravilu baš takva lica u vlasništvu su najboljih glumaca sveta,
Pogledajte kako se ruski dizajner poigrao pojmovima – idealnog i lepote…

Za one kojima matematika ili fizika nisu jača strana, pojmovi Fibonačijevog niza, brojeva ili zlatni presek mogu da budu tek pojmovi koje su nekada i negde čuli, ali o kojima ne znaju baš ništa.

Savršene konfiguracije i estetski i matematički moguće je napraviti, pa ipak, čini se da ljudsko lice, nije tako lako presložiti u konfiguraciju koja zarađuje više miliona dolara po filmu, a da takvo biće ne bude samo čovek, padu sklon, onaj koji može da bude poražen ili porazi, dakle u svojoj prirodi sasvim kolebljiv i potpuno nesavršen.

Ruski dizajner Igor KKK stvorio je grafički projekat pod nazivom Dr Fibonazi’s Plastic Surgery Clinic u okviru kojeg istražuje odnos idealnog, takoreći zlatnog preseka na licima poznatih holivudskih glumaca, a kao rezultat dobija iskrivljena, izdužena i izdeformisana lica koja su sve, samo ne idealna!

Kao i mnogo puta do sada, možemo da konstatujemo – idealno lepo je u oku posmatrača, stoga zlatni presek ne tražite na licu svojih voljenih, za vas su oni odavno zlatni, više nego što i sami u to verujete!

Ruski dizajner Igor KKK poigrao se licima poznatih glumacaOtvori galeriju
Portreti slavnih na dlanu Umesto ocene otisak slavnih Aleksandar Leka Mladenović Aleksandar Leka Mladenović: Pank je umro, ali duh panka nije Sath i street art Kako se urbana sredina pretvara u nadrealni umetnički prostor what my hands are doing Šta sve mogu da naprave ruke umetnika ·