strip
KULTURA · strip

Ima nešto primamljivo u negativcima, nešto što nas tera da ih volimo i više nego što volimo junake. Harizmatični, opasni momci i devojke, zanimljiviji od onih koji se bore na strani pravde. U svetu umetnosti, svesni smo da zloće nikad aneće pobediti.

Njihovi pakleni planovi uvek će, uglavnom u poslednjem času, biti osujećeni od strane pomalo dosadnjikavog dobrice. A poneke zloće baš volimo. Divimo se njihovim veštinama, njihovim umovima, pa i njihovom izgledu. A stripovi su prepuni genijalnih negativaca. Sigurno je i vama proleteo koji omiljeni kroz glavu. A i realno, oni koji imaju paklene planove moraju biti šarmantni i posebni da bi uspeli da „nagovore“ ljude da budu na njihovoj strani. Kao što su i nas privoleli. Provirite u galeriju da vidite koji je to strip junak osvojio naše simpatije iako je bio neprijatelj junaku.

Poison Ivy (Batman)Otvori galeriju
Striporama_cover Striporama 2017: Festival stripa i pop kulture u Nišu covercentarzaumetnoststripa Počeo sa radom „Centar za umetnost stripa“ Izdavačka kuća Makondo Makondo: Tvrdoglava ljubav prema stripu i književnosti Stripovi TOP 4: Najbolji stripovi iz 2016. godine · ·