Asovi
PULS GRADA · sport&rekreacija

Zoran Kesić i ekipa emisije Državni posao pridružili su se mnogobrojnim poznatim ličnostima i ljudima dobre volje koji će u utorak, 24. maja 2016. sa početkom u 20h na stadionu Partizana u Beogradu prisustvovati velikom humanitarnom meču fudbalskih zvezda pod imenom “Asovi za decu”.

Na prvoj humanitarnoj All-Stars utakmici u Srbiji učestvovaće najveće zvezde srpskog fudbala, a timove će predvoditi naši proslavljeni treneri Bora Milutinović i Radomir Antić. Lista učesnika, proslavljenih fudbalera i dalje raste a sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. 

Bora Milutinović i Radomir Antić predvodiće timove sastavljene od legendi srpskog fudbala, a učešće su prošle nedelje potvrdili Andrija Delibašić, bivši igrač Partizana i najbolji strelac kluba u Ligi Šampiona 2003 godine, Niša Saveljić, bivši reprezentativac Jugoslavije, Marjan Marković, bivši reprezentativac i igrač Dinama iz Kijeva i Crvene Zvezde, Igor Gluščević, bivši igrač Vojvodine, Sevilje i Utrehta, Jovan Stanković, bivši igrač Crvene Zvezde i Atletik Madrida, Damir Čakar, bivši dugogodišnji prvotimac Partizana, kao i Milinko Pantić, bivši igrač Partizana i legenda kluba Atletiko iz Madrida. Već je najavljeno da će na utakmici zaigrati i Predrag Mijatović, Mateja Kežman, Nikola Žigić, Milan Lane Jovanović, Dragan Mladenović, Ivica Kralj, Saša Ilić, Raća Petrović, Perica Ognjenović, Željko Brkić, Lola Smiljanić, Mladen Krstajić, Albert Nađ, Goran Bunjevčević, Mihajlo Pjanović, Nemanja Rnić, Đorđe Pantić, Mirko Poledica, Radiša Ilić, Ivan Tomić, Milivoje Ćirković, Bojan Đorđić, Goran Plavi Stevanović, Darko Tešović, Nikola Lazetić, Milivoje Ćirković i Darko Ljubojević, Milan Biševac, Goran Drulić, Milovan Rajevac, Nenad Lalatović i Slavoljub Đorđević.

Glavni sudija na meču biće fudbalska legenda Miroslav Radoman, dok će pomoćne sudije biti Zoran Petrović iz Soko Banje, Dušan Đukelić iz Lazarevca i Radovan Stepanović iz Novog Sada.

Humanitarni meč “Asovi za decu” biće realizovan u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije i Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, uz veliku podršku FK Partizana, na čijem će se stadionu i odigrati ovaj spektakl, kao i FK Crvena Zvezda, uz sve veću podršku mnogih drugih privrednih i društvenih subjekata koji su se okupili oko ideje  izgradnje hemato-onkološkog odeljenja.

Zašto baš dečji hemato – onkološki centar u Nišu?

Uslovi lečenja dece koja su onkološki pacijenti u Nišu mnogo su nepovoljniji u odnosu na ostale klinike u Srbiji. Svakodnevno, mali pacijenti se suoče sa preprekama kao što su nedovoljno smeštajnih kapaciteta, nezadovoljavajući higijenski i tehnički standardi, neadekvatan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece, nemogućnost da deca primaju radio terapiju, već se upućuju na dalje lečenje u Beograd… Projektom izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, deca će dobiti lečenje po najvišim smeštajnim, higijenskim i medicinskim standardima, što značajno olakšava njihov boravak i snjihovih roditelja u bolnici i i šanse za izlečenje. Više o detaljima projekta na ovom linku. Svi koji žele da pomognu izgradnju novog niškog hemato-onkološkog odeljenja već danas, mogu to učiniti slanjem SMS-a na broj 1150.

Joga portal Joga Portal: Sve informacije za ljubitelje joge na jednom mestu Dani sporta ESTIEM Dani Sporta 2016 – „Budi spreman, okupi ekipu i #IzadjiNaTeren!“ Košutnjak Košutnjak Challenge Race: Najzabavnija trka s preponama adidas Stella Sport Predstavljena nova adidas StellaSport kolekcija ·