japan
U VAZDUHU · svet

Fotografkinja iz Belgije, Zaza Bertrand, napravila je zanimljiv foto projekat. U Japanu je fotografisala ljude koje je sretala po hostelima gde se sobe iznajmljuju na sat i gde vlada potpuna diskrecija. Jasno vam se šta se dešava u tim sobama…

U Japanu postoji oko 3500 hotela i hostela za seks i takva mesta se tovu rabuhos. Usluge ovakvih mesta posebno koriste mladi od 20 do 30 godina koji još uvek žive sa svojim roditeljima ili oni koji žive sa članovima šire porodice. Često se tu nalaze i bračni parovi koji žele da se osame.

Hosteli su bazirani na potpunoj diskreciji. Gosti mogu kupiti kartu na mašini a kada treba da se razgovara sa radnikom, to se uglavnom radi kroz posebna stakla gde gost vidi radnika, ali ne i radnik gosta.
Bertrand kaže da joj nije bilo teško da stupi u kontakt sa gostima koji su prihvatili da joj budu modeli. Večina je pristajala jer je želela da ima fotografiju za uspomenu. Jedan od gostiju je želelo da ga slika bez partnerke i kada joj je i drugi put ponovio zahtev pitala ga je zašto. Tada je rekao da je na prekretnici, slavi 60. rođendan!

Japanese Whispers je naziv knjige fotografija čija je autorka Zaza Bertrand i tu su sve fotorgraije u sivoj zoni čežnje, žudnje i usamljenosti. A naizmenično su njene fotografije voajerske i uzdržane, umirujuće i hladne. Pogledajte u galeriji neke od fotografija.

Foto: Zaza BertrandOtvori galeriju
muzej Museo Atlántico: Prvi podvodni muzej u Evropi Automatski nacrt Švedska: Bilbord koji kašlje kada pušač stane pored škola Finska ukida školske predmete do 2020. Las Vegas klub (Foto: konbini.com) Kako izgleda najstariji striptiz klub na Novom Zelandu · · ·