Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Učesnici Olimpijade u Tokiju će spavati na krevetima od kartona

AUTOR: CityMagazine 18 Jan, 2020
Učesnici Olimpijade u Tokiju će spavati na krevetima od kartona

Ako postoji jedna stvar koja je neophodna sportistima da bi ostvarili vrhunske rezultate na Olimpijadi, onda je to dobar san. Postavlja se pitanje kako će im to poći za rukom ove godine na igrama u Tokiju kada su kreveti na kojima će spavati napravljeni od kartona?

Da, dobro ste pročitali. Organizacioni komitet ove manifestacije je odlučio da se spavaće sobe olimpijskog sela opreme sa 18.000 kreveta od kartona. Zadatak da ih napravi je dobila kompanija Airweave i prema njihovim navodima, kartoni koje koriste su jači od drveta i mogu da izdrže težinu do 200 kilograma. Na krevete će se staviti specijalni dušeci napravljeni od plastike.

Kao što ste možda već mogli da pretpostavite, cilj ovog poteza je da karton koji je korišćen za krevete, nakon završetka takmičenja bude recikliran. Isto je planirano i za specijalne dušeke od plastike.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju su ozbiljni u svojoj nameri da ovu manifestaciju učine što održivijom, minimiziraju đubre i emisiju ugljen-dioksida. Verovali ili ne, čak će i same medalje biti napravljene od recikliranog materijala – delova starih mobilnih telefona.

Izvor: Mashable