Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Na ovoj plaži više neće biti duvanskog dima

AUTOR: CityMagazine 28 Feb, 2019

Selo Bibione, u okrugu Venecija, odobrilo je projekat pod nazivom Dišite morski vazduh, a koji obuhvata potpunu zabranu cigareta u rasponu od 8km od plaže i obale. Ovaj projekat se isprobava još od 2011. godine, kada je Bibione doneo zabranu cigareta u oblasti od prvog reda ležaljki na plaži do same ivice vode. Sada je ideja da one ne mogu da se puše nigde u blizini ove popularne plaže.

Poenta ovog zakona nije u samoj zabrani, već u ideji da se ljudima pruži prilika da udišu čisti morski vazduh, bez ikakvih nezdravih supstanci u okolini. Sve će biti ozvaničeno u maju, kada će biti poznata sva detaljna pravila, uključujući i kazne za one koji ih prekrše. Biće napravljene i posebne oblasti za pušače, koje će biti relativno blizu plaže, ali nikako baš na njoj.

Morske lepote bez duvanskog dima (Foto: DeAgostini/Getty Images)

Morske lepote bez duvanskog dima (Foto: DeAgostini/Getty Images)

Ovo naselje postalo je popularno među turistima tokom pedesetih godina prošlog veka, zahvaljujući svojim dugim peščanim plažama, borovim šumama i obližnjoj laguni. U poslednje vreme je najpopularnije primorsko naselje nakon Riminija.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Evropa sa Filipom

„Putovanje i promena mesta daju umu novu snagu“ rekao je Seneka. Zato prizovimo zajedno proleće na najlepšim evropskim turama u…

Najneobičniji smeštaji u Japanu

Japan je zemlja koja se od mnogih drugih razlikuje na toliko načina da je prosto teško ne očekivati neočekivano. Isti…

Evropa dobija prvi „inteligentni“ grad u Španiji

U Španiji će 2023. godine biti otvoren prvi evropski „inteligentni“ grad, koji se gradi od nule i treba da u…

U Beogradu predstavljena turistička ponuda hrvatskog ostrva Lošinja

Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i hotelski brend Lošinj Hotels & Villas u beogradskom hotelu Hilton predstavili…