Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo su najbolji kampovi u Evropi

AUTOR: CityMagazine 02 Jun, 2019

Kokopeli Kamp, Italija

U kampu Kokopeli, u italijanskom regionu Abruco na Jadranskoj obali, akcenat je na druženju. Atraktivno kampovanje nema označene parcele, tako da možete podesiti svoj šator gde god vam odgovara. Kamperi imaju i pristup ambaru, gde se nalazi oprema za zajedničko kuvanje, zamrzivači i kupatila sa tuševima. Iznajmite jedan od šatora ako ne želite da ponesete svoju opremu i budite sigurni da rezervišete unapred ako planirate da kampujete tokom jula ili avgusta. Postoji nekoliko plaža na manje od sat vremena vožnje, mnogo pešačkih staza i kanua za iznajmljivanje na reci Peskara.

U ovom kampu akcenat je na zajednici i zajedničkom životu

U ovom kampu akcenat je na zajednici i zajedničkom životu

Kamp na ostrvu Obonjan, Hrvatska

Luksuzni kamp nalazi se na privatnom ostrvu  u blizini severne dalmatinske obale Hrvatske. Rizort Obonjan ima pogled na Jadransko more i samo odrasle osobe mogu da odsednu tamo. Moderni šatori i kućice na drvetu su u boho-šik stilu sa fokusom na udobnost. Opustite se uz čas joge, veslanje ili igrajte do jutra uz nastupe popularnih DJ-eva. Tu je i nekoliko restorana (nema kuvanja na logorskoj vatri), tako da možete potpuno da se opustite.

Kamp samo za odrasle

Kamp samo za odrasle

Portsalon luksuzni kamp, Irska

Kamp je otvoren od aprila do oktobra i dočekuje goste u jednom od pet bungalova, koji imaju bračne krevete i peći na drva. Tu je i kuhinja i dnevni boravak, kupatilo sa tuševima, kao i obližnje banje. U tom području posetioci mogu da pešače, jašu konje uz plažu, voze bicikl ili surfuju. Tu je i jednostavan pristup Nacionalnom parku Glenveagh i parku u šumi Ards, koji su savršeni za izlazak u prirodu.

Na raspolaganju je 5 luksuznih bungalova

Na raspolaganju je 5 luksuznih bungalova

Kamp Koren Kobarid, Slovenija

Sama tirkizna voda Soče je vredna putovanja u Sloveniju. Kamp Koren, koji se nalazi odmah pored malog grada Kobarida, nalazi se uz obalu reke, gde putnici mogu da plivaju ili veslaju kajakom tokom letnih meseci. Postavite šator ili izaberite kamp u prikolici. Ako vam ne odgovara rustičan izgled, odlučite se za glamurozne kolibe. U blizini se može i planinariti.

Možete da birate u kakvom tipu šatora ćete odsesti

Možete da birate u kakvom tipu šatora ili kolibe ćete odsesti

Hutenpalast, Berlin, Nemačka

Ako niste toliko zainteresovani za prirodu, berlinski Hutenpalast može biti vaš tip kampovanja. Hotel se nalazi u staroj fabrici i sadrži karavane i kabine, kao i prave hotelske sobe. To je sjajan način da kampujete ukoliko ne volite da izlazite u prirodu i previše istražujete okolinu. Najbolje od svega je što možete povesti i svog psa. Smešten u blizini naselja Krojcberg, Hutenpalast pruža posetiocima brz pristup Galeriji East Side, kao i brojnim restoranima, barovima i noćnim klubovima.

Hotel koji se nalazi u staroj fabrici

Hotel koji se nalazi u staroj fabrici

Bot – Konan, Bretanja, Francuska

Obala Francuske je idealno mesto za odmor od nekoliko dana. Bot-Konan u Bretanji dočekuje goste u šest luksuznih šatora. Postoje dva kupatila sa toplom vodom. Lokalne aktivnosti uključuju golf, tenis, jedrenje i ronjenje, a tu je i plaža sa belim peskom ispred kampa. U svaki šator može da stane pet osoba.

Luksuzni šatori kao iz filmova

Luksuzni šatori kao iz filmova

Jurtkamp Devon, Engleska

Nacionalni park Dartmoor u Engleskoj nudi mnoga mesta za kampovanje, ali jedan od najboljih je Jurtkamp Devon u Livertonu. Šatori su različitih veličina. Postoje brojne aktivnosti za decu i odrasle, a plaža je takođe blizu. Uživajte u šetnji šumom ili vožnji zip lajnom.

Jedan od najboljih kampova u Engleskoj

Jedan od najboljih kampova u Engleskoj

Sundal kamp, Norveška

Smešten je u zapadnim fjordovima Norveške s pogledom na dolinu Bondhus. Postoji 60 različitih mesta za postavljanje šatora (ili možete iznajmiti jednu od malih koliba na licu mesta), a kamp ima neke pogodnosti kao što su tuševi, roštilj i igralište za decu. Takođe možete unajmiti brodove iz luke kampa. Istražite lokalne gradove Rozendal i Mauranger, ili se držite šume, gde može da se planinari i ide u ribolov.

Mesto kao iz filmova

Mesto kao iz filmova

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Ovo su najopasniji aerodromi na svetu

Većina ljudi, bilo da su oni koji prvi put lete, ili pak iskusni putnici avionom, sigurno bi bila, ili je…

Filip je zaljubljen u Italiju

Italija je pravi magnet za turiste celog sveta – pa i za njega. S nogu ga je oborila svakim svojim…

Destinacije u Irskoj koje će vam pomoći da prebolite depresiju zbog završetka „Igre prestola“

Nakon osam sezona, jedan od najvećih svetskih pop-kulturnih fenomena došao je do svog kraja. „Igra prestola“ se završila i sada…

GTM u organizaciji DZT-a u Vizbadenu: Snažan nastup nemačke turističke industrije

Turistička organizacija Nemačke (DZT) je organizovanjem 45. po redu GTM-a, najvažnijeg prodajnog događaja za nemački dolazni turizam, upisala još jedno…