Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo su najzdravije zemlje na svetu

AUTOR: CityMagazine 08 Mar, 2019

U prošlom izdanju ovog istraživanja, koje je objavljeno 2017. godine, na prvom mestu najzdravijih zemalja bila je Italija. Ona je i dalje u vrhu, ali vodeće mesto preuzela je Španija, koja se prošli put našla na šestom mestu. Španija ima najveći očekivani životni vek od zemalja Evropske unije, a veruje se da će on dostići broj od 86 godina do 2040. Italija se spustila na drugo mesto, a glavni faktor je takođe dug životni vek, koji se pripisuje mediteranskom načinu ishrane.

Na trećem mestu ovogodišnje liste je Island koji, uprkos tome što ima nešto ekstremnije temperature i ne baš običnu konfiguraciju terena, ima zdravstveni sistem na zavidnom nivou, ishranu bogatu ribom i neverovatna prirodna termalna vrela. Sledeći na listi je Japan, koji takođe ima dugi očekivani životni vek, što se ponovo povezuje sa zdravim načinom ishrane, utisnutim u duh ove nacije.

Aktivan život doprinosi zdravlju u Švajcarskoj (Foto: gorillaimages/Shutterstock)

Aktivan život doprinosi zdravlju u Švajcarskoj (Foto: gorillaimages/Shutterstock)

Peta na listi je Švajcarska, koja jeste pala neku lestvicu naniže, ali i dalje je na odličnom mestu. Jedan od glavnih razloga za visoko pozicioniranje je neverovatna priroda koja prosto tera sve ljude na istraživanje i samim tim aktivniji i zdraviji način života. Sada možete da imate i dodatno opravdanje da posetite neku od ovih zemalja, ukoliko to već niste učinili do sada.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Balkan Fun aranžmani za letovanje po najboljim cenama u Beogradu

Turistička agencija Balkan Fun kao i uvek vodi računa o svojim putnicima, pa je već sada za njih pripremila atraktivne…

Na ovoj plaži više neće biti duvanskog dima

Jedna od najpoznatijih italijanskih primorskih destinacija uskoro će dobiti prvu plažu na kojoj će pušenje u potpunosti biti zabranjeno. To…

Evropa sa Filipom

„Putovanje i promena mesta daju umu novu snagu“ rekao je Seneka. Zato prizovimo zajedno proleće na najlepšim evropskim turama u…

Najneobičniji smeštaji u Japanu

Japan je zemlja koja se od mnogih drugih razlikuje na toliko načina da je prosto teško ne očekivati neočekivano. Isti…