Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Očaravajuća šuma stara 500 godina na ostrvu Madeira

AUTOR: CityMagazine 25 Mar, 2020
Očaravajuća šuma stara 500 godina na ostrvu Madeira

Portugalsko ostrvo Madeira poznato je po dinamičnom pejzažu, koji obuhvata neravne planine, vulkane i brdovite plaže. Pored svega toga, jedno od najvećih blaga je drevna šuma koja deluje kao prizor iz neke bajke.

Šuma pod nazivom Fanal deo je UNESCO svetske baštine i poznata je po svojoj lepoti i ekološkoj važnosti. To je zbog toga što je pre 15 do 40 miliona godina čitava veći deo južne Evrope bio prekriven ovakvim šumama, a sada ih ima samo na Madeiri, Azorskim i Kanarskim ostrvima. Ova šuma obiluje brojnim stazama kojima ljudi mogu da prođu kako bi uživali u vazduhu i prizoru najrazličitijih vrsta drveća.

Fotograf Albert Dros napravio je mnoštvo fotografija koje prikazuju sve detalje šume u različitim periodima dana. Mogu se videti i šume i izolovana debla prekrivena mahovinom, a poseban doživljaj predstavlja trenutak kada se magla nadvije nad šumu u jutarnjim časovima. Zahvaljujući UNESCO statusu, ova šuma je očuvana i ostaće takva još dugo vremena.

Nama ostaje samo da se nadamo da ćemo uskoro ponovo moći da putujemo do ove zemlje i možda posetimo ovu magičnu šumu. Do tada, uživajte u narednoj foto galeriji.

Izvor: My Modern Met