Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo umetničko delo priroda je stvorila sama

AUTOR: CityMagazine 21 Jan, 2021
Ovo umetničko delo priroda je stvorila sama

Ovaj prelepi prizor koji vidite na naslovnoj slici nije delo nekog umetnika, već jedan potpuno prirodan, mada nesvakidašnji, fenomen. Za to što smo u prilici da uživamo u njegovoj lepoti, možemo da zahvalimo fotografu Deriju Maroniju, koji je bio na pravom mestu u pravo vreme.

On je prvi put primetio ovaj prirodni fenomen letos kada se šetao u blizini osušenog jezera Kejkora u neposrednoj blizini plaže u mestu Brums Hed na istočnoj obali Australije. Njegov dron je napravio fenomenalne snimke kanala na dnu jezera koji formiraju nešto što neodoljivo podseća na drvo.

U pitanju su, međutim, ostaci ulja iz obližnjeg čajnog drveća, koji su nakon oluje završili u koritu jezera. To je posebno bilo primetno tokom oseke, jer je jezero Kejkora kanalom povezano sa okeanom. Maroni je priznao da je ostao potpuno bez teksta kada je ugledao ovaj prizor. On je ovo svojevrsno prirodno umetničko delo nazvao „Drvo života“, i počeo je povremeno da posećuje njegovu lokaciju kako bi svojim foto-aparatom dokumentovao promene koje se dešavaju na njemu pod uticajem različitih vremenskih uslova.

Maronijeve fotografije su u decembru postale viralne, a on je dobio ponudu da o njima i prirodnom fenomenu koji ih je inspirisao govori za medijske kuće kao što su BiBiSi, Gardijan i Independent. Maroni nastavlja da redovno na svom Instagramu objavljuje slike i klipove „Drveta života“, pa skoknite do njegovog profila ako želite da uživate u novim fotografijama ovog nesvakidašnjeg prirodnog fenomena.

Izvor: The Vintage News

Izvor naslovne slike: Derry Moroney Photography