Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Prelepe fotografije pejzaža i neba Madeire

AUTOR: CityMagazine 10 Aug, 2020
Prelepe fotografije pejzaža i neba Madeire

Madeira je arhipelag ostrva koji se nalazi u severnom Atlantskom okeanu i pripada Portugalu, kao jedna od samo dve autonomne regije ove zemlje. Iako ima samo oko 290 hiljada stanovnika, cela oblast je redovno puna turista, jer je naširoko i nadugačko poznata po prelepim prizorima prirode i okruženja. Zato ne iznenađuje da svaka fotografija napravljena na nekom od ovih ostrva deluje kao prizor iz neke bajke.

U to se uverio i Aleks Forst, 36-godišnji fotograf amater, koji je prilikom posete svojoj sestri u blizini Porta odlučio da svrati i do Madeire i okolnih ostrva na nekoliko dana. Kaže da uopšte nije očekivao takav doživljaj i da mu je to bilo najzanimljivije putovanje do sada. Ostrvo ga je potpuno oduševilo i svaki njegov deo činio mu se neverovatnim, pa je odlučio da to zabeleži na raznim fotografijama.

Iako je veći deo fotografija napravljen u noćnim ili uslovima slabije svetlosti, svaki detalj se vidi i ima željeni efekat. Neke su sa visine, na nekima je vrlo neobično drveće, a nebo tokom noći predstavlja posebnu priču. U galeriji u nastavku možete videti neke od Aleksovih fotografija, a za više radova, posetite njegov Instagram profil.

Izvor: Bored Panda

Fotografije: Alex Forst