Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 turističkih atrakcija koje ćete poželeti da zaboravite

AUTOR: CityMagazine 30 Nov, 2019
5 turističkih atrakcija koje ćete poželeti da zaboravite

Ako ste ljubitelj putovanja, onda znate da često ulepšane slike koje imamo o nekoj lokaciji pre polaska na put ne odgovaraju utisku koje steknemo na licu mesta. Uglavnom zamišljamo, ili se nadamo da je broj turista koji obilaze istu znamenitost umeren, te da ćemo moći lagano da se prošetamo i napravimo par fotografija za uspomenu. Međutim, realnost nas demantuje, pa se probijamo kroz masu i iščekujemo svoj red da priđemo i izbliza pogledamo statuu, umetnički objekat ili prepoznatljiv gastro kutak. U nastavku teksta otkrijte koja su to mesta pravi košmar za putnike.

  • Statua Julije u Veroni
Foto: Sergio_pulp – Depositphotos / Nblxer – Depositphotos

Prema verovanju, ukoliko dotaknete grudi statue i to sa desne strane, pronaći ćete pravu ljubav. Ali, svi koji posete ovaj lokalitet, dobro znaju da je statui teško prići, jer je prostor krcat turistima u svakom trenutku. Naravno, romantika ustupa mesto razočaranosti, a utisak je još slabiji nakon što vidite oštećene delove, koji su rezultat nemarnosti onih koji se nadaju čudu.

  • Statua Male sirene u Kopenhagenu
Foto: Ireneusz Cyranek – East News / Mariusz Gaczynski – East News

Prvobitno, ova statua, lik iz bajke danskog pisca Hansa Kristijana Andersena, bila je postavljena na steni u luci. Međutim, 2007. godine zvaničnici su doneli odluku da je pomere nekoliko metara dalje, da bi sprečili njeno skrnavljenje usled penjanja turista. Pravo razočaranje usledi nakon što shvatite da je Mala sirena zaista mala, te je visoka svega 1 metar i 25 centimetara. Dakle, daleko manje od očekivanog.

  • The Temple Bar u Dablinu
Foto: Lenawurm – Depositphotos / Aitormmfoto – Depositphotos

The Temple Bar smatra se mestom koje ne treba zaobići ukoliko se zadesite u Irskoj. Sa druge strane, svi se nadaju da će pri dolasku zateći poluprazan prostor i da neće čekati satima u redu. U večernjim satima, plato ispred ovog bara je prepun turista, te zaposleni jedva stižu da očiste stolove i uzmu porudžbine. Nikakvo čudo što ga lokalno stanovništvo izbegava, a dodatni razlog su visoke cene, koje ne prate kvalitet kompletnog doživljaja.

  • Pikasov muzej u Antibu
Album – Oronoz – EAST NEWS / Justyna Rojek – East News

Ako uživate na odmoru na Azurnoj obali i želite da iskoristite priliku da posetite Pikasov muzej, razmislite još jednom. Prvo, potrebno je da izdvojite vreme da do njega stignete, a pored toga izložena kolekcija radova sadrži samo slikarove skice i keramičko posuđe. Dakle, postavka je možda interesantna izučavaocima Pikasovog lika i dela, ne i običnom ljubitelju slikarstva.

  • Pirinčana polja u Ubudu
Foto: dedron – Depositphotos / Imaginechina-Editorial – Depositphotos

Mnogi od nas nadaju se da će jednom doživeti stepenaste plantaže pirinča u Indoneziji. Međutim, ova turistička atrakcija preplavljena je turistima sa svih kontinenata, te je potrebno izdvojiti novac za ulaznicu, kao i propratne sadržaje. Fotografisanje iznosi 1 i po dolar, a vožnja ziplajnom 7 dolara. Treba napomenuti i to da je ziplajn postavljen jako nisko, a staze toliko uske da je teško nesmetano šetati ili se mimoići sa drugim turistima.

Izvor: Brightside

Naslovna fotografija: Unsplash