Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Da li biste posetili selo Štrumpfova?

Selo u Malagi privlači stotine hiljada posetilaca svake godine zahvaljujući činjenici da je svaka kuća okrečena plavom bojom. I to ne bilo kakvom plavom bojom, već jednom nijansom koja podseća na jedno poznato selo iz stripova i crtanih filmova.

Ovo naselje je oslikano 2011. godine kao reklama za film Štrumpfovi, koristeći preko 3000 litara boje.

Kuće su ostale tako nakon što su meštani doživeli ogroman turistički bum. Pored plavih kuća, po selu su dodate statue i slike Štrumpfova, a posetioci mogu da kupe i mnoštvo suvenira. Odrasli sa decom dolaze u to područje kako bi pozirali s nekim od poznatih statua Štrumpfova, poput Velikog Štrumpfa i Štrumpfete.

https://www.instagram.com/p/B1EIQ4eBsCo/

Međutim, tokom 2017. godine izbila je svađa između meštana i naslednika Pjera Kuliforda – tvorca Štrumpfova – oko toga kako se likovi Štrumpfova komercijalno koriste, ali turistička atrakcija je i dalje ostala netaknuta.

View this post on Instagram

Presents 📷 Photo by @garrovillana ⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪ 📷 Photo sected by: @giusikokka ⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫ 👑 Congratulations to the winner 👑 Friends congratulate the artist and go to visit his beautiful gallery. ⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪ Admin: @giusikokka 🚶follow: 👉 @traveling_windows 👈 tag your photos: 👉 #traveling_windows 👈 ⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫ The report is appreciated in your gallery, also only temporary ⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪ 🚫 No Stolen Photo ⛔ No Web Pics Thank you for using our hashtag ✍ A special thanks to all the followers 🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 To see our galleries, go here: @traveling.crew 🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 🌸 ID: #tw_garrovillana

A post shared by traveling_windows (@traveling_windows) on

Međutim, turisti su nedavno počeli da se žale kako je to područje zatvoreno tokom vansezonskog perioda i da je do njega jako teško doći jer je udaljeno 75 kilometara od Malage. Potrebno je oko dva sata vožnje vijugavim putevima.

Jedan korisnik TripAdvisor-a napomenuo je: „Bilo je prilično prazno i većina restorana je bila zatvorena, uključujući javne toalete. Nema mnogo radnji niti bili čega drugog. Put do tamo se ne isplati.”

Šta vi kažete, da li biste posetili ovo selo, ili mislite da je bolje otići do Belgije, rodne zemlje Štrumpfova?