Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Da li biste posetili selo Štrumpfova?

Selo u Malagi privlači stotine hiljada posetilaca svake godine zahvaljujući činjenici da je svaka kuća okrečena plavom bojom. I to ne bilo kakvom plavom bojom, već jednom nijansom koja podseća na jedno poznato selo iz stripova i crtanih filmova.

Ovo naselje je oslikano 2011. godine kao reklama za film Štrumpfovi, koristeći preko 3000 litara boje.

Kuće su ostale tako nakon što su meštani doživeli ogroman turistički bum. Pored plavih kuća, po selu su dodate statue i slike Štrumpfova, a posetioci mogu da kupe i mnoštvo suvenira. Odrasli sa decom dolaze u to područje kako bi pozirali s nekim od poznatih statua Štrumpfova, poput Velikog Štrumpfa i Štrumpfete.

https://www.instagram.com/p/B1EIQ4eBsCo/

Međutim, tokom 2017. godine izbila je svađa između meštana i naslednika Pjera Kuliforda – tvorca Štrumpfova – oko toga kako se likovi Štrumpfova komercijalno koriste, ali turistička atrakcija je i dalje ostala netaknuta.

https://www.instagram.com/p/B09LYvCiaVJ/

Međutim, turisti su nedavno počeli da se žale kako je to područje zatvoreno tokom vansezonskog perioda i da je do njega jako teško doći jer je udaljeno 75 kilometara od Malage. Potrebno je oko dva sata vožnje vijugavim putevima.

Jedan korisnik TripAdvisor-a napomenuo je: „Bilo je prilično prazno i većina restorana je bila zatvorena, uključujući javne toalete. Nema mnogo radnji niti bili čega drugog. Put do tamo se ne isplati.”

Šta vi kažete, da li biste posetili ovo selo, ili mislite da je bolje otići do Belgije, rodne zemlje Štrumpfova?