Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Nemačka sela kao iz bajke

Prva asocijacija na Nemačku većini ljudi su očaravajući dvorci, pogled na Alpe, buran noćni život u Berlinu i Oktoberfest. Međutim, to nije sve što ova zemlja nudi…

Nemačka je okovana malim čarobnim selima sa vijugavim kaldrmisanim ulicama, srednjovekovnim kućama, pejzažom kao sa razglednica i selima koja kao da su izašla iz neke bajke… U nastavku vam predstavljamo neka od najinteresantnijih:

1. Ramzau

Pod snegom, region izgleda kao sa razglednice

Pod snegom, region izgleda kao sa razglednice

Okrug Berhtesgarden Lend u jugoistočnom delu Nemačke pun je krajolika. Ramzau je selo sa populacijom od oko 1.800 ljudi, a iako malo, ono ima dosta znamenitosti. Neke od čari ovog mesta su reka koja se proteže pored crkve sa kupolom, mirna jezera Konigze i Hinterze i veličanstveni Vacman masivi u pozadini. Kada napada sneg, ceo region postaje zimska zemlja čuda.

2. Rotenburg

Mesto na kome se snimao i film „Hari Poter i relikvije smrti”

Mesto na kome se snimao i film „Hari Poter i relikvije smrti”

Stari grad Rotenburg čini mreža vijugavih kaldrmisanih uličica duž kojih se prostiru besprekorno očuvane poludrvene kuće raznih boja. Atmosfera bajke ne samo da privlači turiste u letnjim mesecima, već je i sjajna lokacija za snimanje brojnih filmova među kojima je i Hari Poter.

3. Arenšup

Nekada ribarsko selo, a danas popularno odmaralište

Nekada ribarsko selo, a danas popularno odmaralište

Slani povetarac, zvuk talasa Baltičkog mora i bajkovita koliba pored obale predstavljaju suštinu Arenšupa. Nekadašnje ribarsko selo, danas je postalo popularno odmaralište. Malo selo od svega 637 stanovnika zauzima mesto na uskom poluostrvu i predstavlja savršenu bazu za opuštene vikend odmore, posmatranje ptica, vožnju biciklom i istraživanje raznolikog krajolika.

4. Šiltah

Mirno mesto, idealno za odmor

Mirno mesto, idealno za odmor

Selo koje se nalazi u okviru nacionalnog parka Crna šuma odlikuje se gustim drvećem, dugačkim planinarskim stazama i putem koji vodi do reke Kincig.

5. Majsen

Najstariji dvorac u Nemačkoj nalazi se u centru ovog grada

Najstariji dvorac u Nemačkoj nalazi se u centru ovog grada

Majsen je jedan od najlepših gradova na svetu, najznačajniji objekti su katedrala Majsen i dvorac Albrehtsburg – koji je ujedno i najstariji dvorac u Nemačkoj – a nalazi se u centru ovog grada.

6. Miltenberg

Mesto bogato istorijom

Mesto bogato istorijom

Udaljen samo sat vožnje od Frankfurta i Vurcburga, Miltenberg leži na reci Majni. Nekada strateški važna lokacija koja je privukla Rimljane, a danas samo drevne ruševine koje svedoče o nekadašnjem naselju koje se 1200. godine razvilo oko tvrđave Miltenburg. Sam grad očarava poludrvenim kućicama, istorijskim trgom i slikovitim pogledom na reku Majnu.