Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Neverovatni sadržaji za aktivan odmor

Oni koji su avanturističkog duha znaju da prava zabava počinje tek izvan zone komfora. Svet ima toliko čudesnih tajni koje čekaju da budu istražene. Otkrijte neočekivano u ovim neverovatnim idejama za avanturističke odmore širom sveta.

Kampovanje u Dolini Meseca – Vadi Rum, Jordan

Foto: johnmarkconklin / Shutterstock.com

Tokom čarobne posete jordanskom Vadi Rumu, koju neki zovu i Dolina Meseca, možete kampovati u pustinji crvenog peska, ispod zvezda poput beduina. Avanturistički raspoloženi putnici mogu krenuti na jahanje kamile, razgledati dolinu balonom sa vrućim vazduhom, obilaziti džipom ili ići preko noći u pustinju. Dolina skriva praistorijske slike, grafite i hramove bivših stanovnika koji su ovde živeli pre više hiljada godina.

Susret sa velikom belom ajkulom – Kejptaun, Južna Afrika

Foto: wildestanimal / Shutterstock.com

Mesto gde se susreću Indijski i Atlantski okean ima najveću, najraznolikiju populaciju velikih belih ajkula na svetu. Uđite u kavez koji se zaključava i polako se spustite u okean dok velike ajkule duge 4 metra plivaju oko vas tokom ovog adrenalinskog izleta.

Planinarenje najvišim planinama na svetu –  Bazni kamp Everest, Nepal

Foto: Slepitssskaya / Shutterstock.com

Aktivni putnici mogu da uživaju u avanturi na moćnim Himalajima u Nepalu, najvišem planinskom lancu na svetu. Provedite dve nedelje na najvišim vrhovima na zemlji penjući se na 4000 metara, ali samo ako možete da podnesete visinu!

Rafting vodom u divljini – Mejn, Sjedinjene Države

Foto: Strahil Dimitrov / Shutterstock.com

Veliki deo Mejna i dalje ostaje netaknut civilizacijom, što ga čini idealnim odredištem za odmor za ljude koji traže avanturu. Reka Penobskot prolazi kroz brzake klase 5, duž 24 km netaknute divljine mimo planine Katahdin duž Apalačke staze.

Šetnja iznad oblaka –  Žuta planina (Huangšan), Kina

Foto: aphotostory / Shutterstock.com

Dok se penjete Kineskom žutom planinom, naići ćete na kristalno čista vrela i vodopade. Čvrsti zimzeleni borovi izrastaju u čudne oblike na vrhu groteskne formacije stena. More oblaka se formira oko maglovitih granitnih vrhova koji se uzdižu iznad 1.000 metara. Ove „plutajuće planine“ inspirisale su nastanak mnogih drevnih kineskih slika i knjiga.

Biciklom niz „Put smrti“ – La Paz, Bolivija

Foto: ktorquem / Shutterstock.com

Put Jungas u Boliviji s razlogom se smatra najopasnijim putem na svetu. On svakako opravdava nadimak „Put smrti“, a stotine ljudi svake godine padne u smrt spuštajući se niz ivicu planine. Biciklisti vole ovu rutu zbog velikog adrenalina i živopisnog pogleda na jezera i mala sela. „Put“ je zapravo staza široka 3,5 metra urezana u stranu Kordiljera Orijental planinskog lanca.

Izvor: Goodnet

Naslovna fotografija: Unsplash