Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nošenje japanki u ovoj zemlji bi moglo skupo da vas košta

AUTOR: CityMagazine 19 Mar, 2019
Nošenje japanki u ovoj zemlji bi moglo skupo da vas košta

Turisti koji žele da uživaju u slikovitim predelima u italijanskoj oblasti Ćinkve Tere (što u prevodu znači pet zemalja) mogli bi da se suoče sa novčanom kaznom u iznosu većem od 2000 dolara za nošenje tanke letnje obuće, kao što su japanke, sandale ili štikle.

Novo pravilo su smislili iscrpljeni gorski spasioci koji su bili umorni od spasavanja nepropisno obuvenih putnika koji su se našli zarobljeni na uskim stazama koje povezuju pet živopisnih primorskih sela u severnoj Italiji.

Vlasti Nacionalnog parka Ćinkve Tere pokrenuće kampanju da ove godine obaveste posetioce da moraju da budu bolje opremljeni prilikom planinarenja stazama. Turisti koji ignorišu smernice mogli bi da se suoče sa novčanom kaznom u iznosu od 50 do 2500 evra.

Ćinkve Tere

Ćinkve Tere

Prvo ćemo predstaviti informativnu kampanju, a onda ćemo početi sa izdavanjem kazni.Spasilački tim čine volonteri iz italijanskog Alpskog kluba, organizacije za planinarenje koja pomaže u održavanju staze. Putevi su kao alpske staze. Turisti ne bi trebalo da se kreću njima u japankama”, rekao je predstavnik kluba Mauricio Katani.

Popularna destinacija privlači više od 2,8 miliona posetilaca godišnje, i priprema se za još jednu sezonu turista sa velikim prometom, posebno sa prilivom novih brodova za krstarenje koji pristaju u obližnjoj luci La Specia.