Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo su najtraženije destinacije širom sveta

AUTOR: CityMagazine 22 May, 2019
Ovo su najtraženije destinacije širom sveta

Svako ima listu mesta koje želi da poseti i za koje samo čeka priliku da to i ostvari. A šta mislite koje destinacije su najviše puta pretražene na internetu? Možete li pogoditi koja je najpoželjnija?

Britanski sajt za upoređivanje cena putovanja Travel Supermarket sakupio je informacije od Google pretraga i napravio je interaktivnu mapu pod nazivom Gde svet želi da ide na odmor. Na njoj se može videti najtraženija destinacija u svakoj od svetskih zemalja, odnosno mesto na koje bi stanovnici te zemlje otputovali čim bi dobili priliku.

Sveukupno najtraženija destinacija je Italija, što i ne iznenađuje toliko kada se uzme u obzir šta sve ona ima da ponudi. Na drugom mestu je Španija, dok je treće mesto zauzela Australija, jedina destinacija van Evrope u top 5. Preostale dve su Grčka na četvrtom i Francuska na petom mestu. SAD, Rusija i Kina su najviše tražile Italiju, dok je Ujedinjeno Kraljevstvo pretraživalo Španiju. Maldivi su najtraženiji u Australiji i Južnoafričkoj Republici, a Indija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dominacija mediteranskih destinacija u vrhu (Foto: Unsplash)

Dominacija mediteranskih destinacija u vrhu (Foto: Unsplash)

Po podacima sa mape, najtraženija destinacija u Srbiji je sveukupni pobednik Italija. Da li ste i vi među onima koji bi najradije otputovali tamo, ili imate neko drugo odredište na umu?