Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Poznata plaža biće zatvorena do 2021. godine

AUTOR: CityMagazine 15 May, 2019
Poznata plaža biće zatvorena do 2021. godine

Zaliv Maja, okružen liticama na ostrvu Ko Pi Pi Lei, postao je poznat kada se pojavio u pomenutom filmu iz 2000. godine u kome glumi Leonardo Dikaprio.

Tajlandske vlasti su ga zatvorile prošlog juna zbog brige da raj belog peska pati od pritiska hiljade putnika koji su tu dnevno dolazili brodom.

Vlasti su u početku rekle da će plaža biti zatvorena četiri meseca, ali ponovno otvaranje je više puta odloženo.

Dnevno je plažu posećivalo oko 5000 turista

Dnevno je plažu posećivalo oko 5000 turista

Ton Tamrongnavasavat, savetnik sektora za nacionalne parkove, izjavio je da će zabrana posetilaca biti produžena do sredine 2021. godine kako bi se omogućilo da se ekosistem u potpunosti oporavi.

Nakon ponovnog otvaranja, biće usvojene mere kao što je ograničavanje broja dnevnih posetilaca i zabrana parkiranja čamaca u samom zalivu.

Pre zatvaranja zaliva Maja, dnevno je plažu posećivalo i do 5000 turista, što je izazvalo narušavanje života stabala i manje vegetacije, eroziju zemljišta i ozbiljna oštećenja korala u zalivu.

Izdvojeno za tebe

Vizbaden je domaćin GTM-a 2019

GTM Germany Travel Mart održava se u periodu od 12. do 14. maja 2019. u Vizbadenu, a posetiće ga oko…

Španija ima svoju Veneciju

Empurijabrava je neobičan gradić na obali Kosta Brava u severozapadnom delu Katalonije. To je jedna od najvećih naseljenih marina na…

Air France produžio let na relaciji Pariz–Beograd

Mesec dana nakon što je uvela let na relaciji Pariz–Beograd (31. mart 2019), avio-kompanija Air France je odlučila da ovaj…

Filipov kofer pun Mediterana

Sa prvim lepim danima prirodno dolazi i intenzivnija želja za odmorom. Ako još uvek niste isplanirali letovanje, pogledajte Filipove ideje.