Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ruski par je napravio kopiju egipatske piramide u svom dvorištu

AUTOR: CityMagazine 03 Jul, 2020
Ruski par je napravio kopiju egipatske piramide u svom dvorištu

Kada su Andrej i Viktorija Vakruševa odlučili da sagrade još jedan objekat na svom imanju u selu Istinka pored Sankt Peterburga, njihove komšije nisu puno obraćale pažnju na to. Oni su, međutim, bili šokirani kada je projekat bio završen i u dvorištu Vakruševih se našla ni manje ni više nego prava piramida, napravljena po uzoru na egipatske piramide u Gizi.

Ovaj ruski par je oduvek bio fasciniran civilizacijom drevnog Egipta. Andrej i Viktorija su nekoliko puta posetili Gizu, kako bi svojim očima videli poznate monumentalne piramide. Kada su se vratili u svoj zavičaj, oni su odlučili da u svom dvorištu naprave kopiju najveće, Keopsove piramide, naravno, manjih dimenzija. To je bilo pre godinu dana.

Danas se u njihovom dvorištu nalazi piramida visine 9 metara sa stranama dužine 13 metara. Kompletan materijal upotrebljen za njenu izgradnju, pre svega beton, težak je čak 400 tona. Enterijer piramide još uvek nije do kraja uređen, ali i sada je dovoljno interesantan za posetioce koji su spremni da plate 50 dolara da bi proveli vreme u njenim odajama i meditirali. Kao i njen pandan u Gizi, i ova 19 puta manja piramida se delimično nalazi ispod nivoa zemlje (9 metara), a u njoj se takođe nalazi i jedan sarkofag.

Andrej i Viktorija Vakruševa posle završetka svoje piramide ne planiraju da stanu. Oni, naime, već sada prave nacrt za egipatski hram u svom dvorištu, koji će tunelom biti povezan sa piramidom. Njihov prvi sused, Aleksandar Pustošinski, izjavio je da su muž i žena sa imanja pored njegovog „dobre komšije“ i da je njihov neobičan postupak inspirativan za sve ljude iz sela. Da li to znači i da će drugi stanovnici ovog mesta uskoro početi da prave piramidu u svom dvorištu? Ne bismo se kladili protiv toga.

Izvor: Vintage News