Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Sada je pravi trenutak za gledanje ovih turističkih klipova

AUTOR: CityMagazine 08 Apr, 2020
Sada je pravi trenutak za gledanje ovih turističkih klipova

Ako ste ljubitelji putovanja i istraživanja novih mesta kao mi, verovatno ste se već uželeli da negde otputujete sada kada je stiglo lepo vreme. Međutim, usled trenutne pandemije virusa, to baš i nije moguće, ali ne očajavajte, imamo jedan zanimljiv predlog za vas.

U pitanju su svojevrsni YouTube kanali korisnika koji su obišli razne destinacije i to snimili u 4k kvalitetu. Oni nude video snimke iz prvog lica koji predstavljaju šetnju mnogim šarmantnim mestima, a sve deluje tako kao da ste vi onaj koji šeta.

Za potpuni ugođaj preporučuje se stavljanje slušalica, kako biste upili i sve audio stimulanse. To posebno važi za snimak virdžinijskog parka u kišno popodne. Povremeno se vidi kišobran, ali tu su i pauze kako bi se u potpunosti upila okolina.

Sledeći snimak napravljen je u Bangkoku, na prelepoj pijaci i prikazuje svu raskoš i raznobojnu paletu proizvoda u ponudi. Osoba koja je snimila video se ne zadržava predugo na pojedinačnim štandovima, ali ipak ćete videte raznolikost.

Još jedan nalog posvećen je ovakvim šetnjama, konkretno kroz evropske gradove, a ovog puta preporučujemo snimak napravljen u Toskani. Početak možda neće biti toliko impresivan kao nastavak, ali strpite se, vredi izdržati skoro četiri sata koliko traje klip.

Naredna na listi je jedna noćna šetnja, napravljena u Londonu. Kišovito je i prepuno kišobrana, ali to nikako ne remeti sveukupan osećaj uživanja u nekim od centralnih delova britanske prestonice.

Ako vam posebno nedostaju gužve, ovo je odličan snimak da ih se prisetite. Napravljen je u Njujorku, a na tom video kanalu postoje i mnogi drugi snimljeni u Americi, mahom u trajanju od oko 30 minuta. Ovaj je svakako jedan od najpopularnijih.

Poslednji snimak dolazi sa istoka, a napravljen je u posebnom okrugu Tokija, pod nazivom Šindžuku. Snimljen je uz pomoć dva mikrofona, tako da se preporučuje gledanje sa slušalicama zbog 3D efekta zvuka.

Izvor: Open Culture

Naslovna fotografija: Unsplash