Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Španija ima svoju Veneciju

AUTOR: CityMagazine 12 May, 2019
Španija ima svoju Veneciju

Empurijabrava je prvobitno izgrađena na močvarnom tlu, a tek ’70-ih godina prošlog veka je postala poželjna destinacija za turiste. Danas je uglavnom posećuju oni sa malo dubljim džepom. Mesto je posebno popularno među Nemcima i Francuzima, ali nije retkost videti u njemu i Engleze i Dance.

Grad uglavnom čine redovi privatnih kuća sagrađenih u klasičnom mediteranskom stilu. Postoji, ipak, i veoma živahan deo za turiste gde se nalaze restorani, barovi i noćni klubovi. Budući da je grad ispresecan kanalima, popularno je iznajmljivanje motornih čamaca i brodića.

Foto: gidprovance.tourister.ru

Foto: gidprovance.tourister.ru

Empurijabravi sunce sije skoro 300 dana godišnje. Obalu grada čini ogromna peščana plaža duga nekoliko kilometara koja je veliki hit među turistima, posebno onim koji vole vodene sportove.

Foto: myblanes.ru/poberezhe-kosta-brava

Foto: myblanes.ru/poberezhe-kosta-brava

Ljubitelji skajdajvinga takođe imaju razlog da svrate do Empurijabrave budući da se malo severno od ovog mesta nalazi jedan od najboljih skajdajving centara na svetu.

Ako planirate letnji odmor, a želeli biste da ovog puta probate nešto malo drugačije, čini se da je Empurijabrava idealna destinacija za vas. Ovde ćete moći da uživate u najrazličitijim aktivnostima i, naravno, kasnije svima kažete kako ste bili u „Veneciji u Španiji“!