Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Putujete sami? Samsung vam daje sedam saveta za solo putovanja ovog leta

AUTOR: CityMagazine 27 Jun, 2019

Turističke destinacije koje preferiraju oni koji putuju „solo“ su izvan svih granica – milenijalci biraju neobične i ne tako posećene lokacije u odnosu na evropske turističke atrakcije kao što su Rim, London ili Barselona. Ovo je rezultat njihove potrage za jedinstvenim iskustvima koja će se deliti na društvenim mrežama.

U skladu sa ovim trendom, Samsung se udružio sa Ankom Ralukom Muresan, influenserkom koja radi kao turistički vodič. Kako bi obezbedio uvid u to kako putnici u 2019. istražuju svet, razvijeni su saveti za putnice koje žele da istraže i manje poznate destinacije u Evropi i da svoja iskustva zabeleže Samsung Galaxy S10+ Performance Edition telefonom.

  • Naučite 20 ključnih fraza pre nego što otputujete

Poznavanje osnova lokalnog jezika može vas daleko odvesti – moći ćete da postavite jednostavna pitanja, tražite da vas usmere ka željenoj destinaciji ili se obratite nekome za pomoć. Uz to, možda će vam doneti i poštovanje lokalnog stanovništva, jer ste uložili napor u učenje.

Razgovor sa lokalcima na njihovom maternjem jeziku je posebno iskustvo

Razgovor sa lokalcima na njihovom maternjem jeziku je posebno iskustvo

  • Napravite kalendar sa sadržajem sa onih lokacija za koje mislite da su vredne deljenja

Gotovo sigurno ćete želeti da podelite trenutke sa vašeg putovanja sa prijateljima, porodicom i pratiocima. Ne samo što će svi biti u toku sa vašom avanturom – možda će i sami poželeti da posete tu destinaciju. Malo istražujte pre nego što otputujete i unapred isplanirajte nekoliko ključnih postova. Na taj način, kad stignete u zemlju u koju ste krenuli, možete samo da snimite sadržaje koje želite bez da brinete o tome kako će to izgledati na vašem profilu.

  • Svakoga dana posvetite 30 minuta zapisivanju najlepših trenutaka

Kada putujete, stalno stičete nova iskustva. Ima mnogo toga što treba videti i zapamtiti, tako da, osim što fotografišete, zapišite i svoje misli, kao pisanu uspomenu za budućnost. Uređaj Galaxy S10+ Performance Edition ima ogromnu memoriju od čak 1TB – tako da ne morate da brinete, neće vam ponestati mesta.

  • Snimite svaki pedalj grada

Svaki novi grad donosi bezbroj novih znamenitosti i tajni koje bi trebalo da zabeležite. Iskoristite neverovatni širokougaoni objektiv uređaja Galaxy S10+ Performance, sa uglom od 123 stepena, da snimite sve što vidite pred sobom.

Istražujte gradove, lutajte njihovim ulicama

Istražujte gradove, lutajte njihovim ulicama

  • Skinite ove lokacije sa svog „posetiti“ spiska

Velike metropole su „AUT“, a ekscentrične i neobične destinacije su definitivno „IN“. Budite brži od ovog trenda i pokušajte da otputujete na neku novu destinaciju pre nego što postane sledeća velika turistička atrakcija. Sve zanimljivije destinacije su Srbija, Rumunija i Crna Gora.

  • Putujte kao lokalac

Iako je često lakše i zgodnije uzeti taksi da vas preveze sa jedne destinacije na drugu, jedan od najuzbudljivijih i najautentičnijih načina da stignete sa tačke A do tačke B u novom gradu je da koristite lokalne sisteme javnog prevoza. Oni će vam često dati stvaran uvid u to kako živi lokalno stanovništvo, a doneće vam i zvuke i slike grada koje ne biste mogli da iskusite da ste išli najkraćim putem.

  • Eksperimentišite sa svojim fotografijama!

Kada ste već u novoj zemlji, okruženi novim običajima i ljudima, zašto ne biste eksperimentisali sa sopstvenim fotografskim stilom? Pokušajte da slikate svoju hranu, svoj stil i svoje okruženje na jedinstven način. Dodajte neobične perspektive, na primer, slikajte direktno uvis, ili sa uzdignute platforme. Da bi vaše fotografije izgledale profesionalno, koristite funkciju „Shot Suggestion“ uređaja Galaxy S10+ Performance Edition.

Pronađite drugačiju perspektivu i ugao za svoje fotografije

Pronađite drugačiju perspektivu i ugao za svoje fotografije

Galaxy S10+ Performance Edition je savršen partner za one koji putuju sami. Sa kamerom superiornih sposobnosti, on će sačuvati svaku stopu putovanja u neverovatnoj rezoluciji. Uređaj ima pet kamera, uključujući širokougaoni objektiv, što znači da postoji savršen objektiv za svaki trenutak. Uz to, inteligentne funkcije kao što su vodič kroz kompoziciju Shot Suggestion i Live Focus za fokusiranje u realnom vremenu, daju slikama definiciju i zaista oživljavaju gradske scene.

Izrađen od keramike otporne na grebanje, Galaxy S10+ Performance Edition je Samsungov najotporniji pametni telefon do sada. Poseduje bateriju koja najduže traje, kao i čak do 1TB interne memorije.

Kako bi na najbolji način pokazao napredne sposobnosti kamere Galaxy S10+ Performance Edition uređaja, Samsung je postavio onlajn galeriju koju su uredili mladi i perspektivni influenseri. Na fotografijama se vidi Bukurešt iz jedinstvenih perspektiva, kao jedna od novih i zanimljivih turističkih destinacija.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Fascinantne tradicije slavljenja letnje dugodnevice širom sveta

Kulture širom sveta danas slave dan u godini koji sadrži najviše časova veličanstvenog, energetskog sunca. Taj dan je poznat kao…

Viminacium avantura park – najbolja destinacija za uzbudljivi vikend

Nedaleko od Kostolca, na mestu nekadašnje rimske prestonice Viminacium, nalazi se jedan od najzanimljivijih arheoloških parkova u Srbiji. U okviru…

5 hotela na otvorenom koje vredi posetiti

Ima li išta magičnije od gledanja u nebo ispunjenog zvezdama? Verovatno ne... Zato vam u nastavku predstavljamo pet hotela na…

Ne tako poznata grčka ostrva koja morate da posetite

Letnji meseci, poznati kao glavna sezona u Grčkoj, donose veliki broj putnika na brojna slikovita ostrva sa neverovatnim plažama i…