Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Viminacium avantura park – najbolja destinacija za uzbudljivi vikend

AUTOR: CityMagazine 21 Jun, 2019

Odmah uz rimske iskopine, a njih je nemoguće zaobići, jer kako kažu arheolozi iz Viminaciuma gde god zagrebete naiđete na neki predmet iz tog doba, prostire se legionarski i visinski poligon na nekoliko hektara. Oni su rađeni po uzoru na poligone iz rimskog doba, posebno na poligone kojima se testira svakodnevna fizička spremnost pripadnika legije.

Avantura park je visinski poligon na drvenim stubovima visine od 8 do 12 metara. U tri nivoa raspoređene su prepreke i izazovi koje je moguće savladati koristeći mrežu, konopce, merdevine ili veštačku stenu. Na kraju avanture čeka vas vožnja ziplajnom iznad legionarskog logora.

Specijalni poligon sa preprekama za obuku rimskih legionara je pravo mesto gde se testira izdržljivost i snalažljivost, ali i snaga timskog duha. Na ovom poligonu učesnici prepreke savladavaju preskakanjem, penjanjem, puzanjem, provlačenjem i to kroz blato, vodu, zemlju, slamu. U izgradnji poligona učestvovali su inženjeri, istoričari, sportski stručnjaci i vojni specijalci kako bi se što vernije dočarala svakodnevica rimskog vojnika.

Barake, u kojima su mladi legionari smešteni, replika su originalnih baraka vojnog logora iz vremena kada je Viminacium bio dom VII Klaudijeve legije. I ovde može boraviti do 480 ljudi raspoređenih u šestokrevetne sobe, a obroci se serviraju u kantini po ugledu na rimsku.

Ukoliko ste ljubitelj aktivnog odmora koji treba da bude zabavan i edukativan, Viminacium je pravo mesto za vas. Jer ne postoji slično mesto u Srbiji na kome možete da budete legionar, centurion, imperator, sportista, zanatlija i arheolog. I to sve u jednom danu. Ave Caesar!

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

5 hotela na otvorenom koje vredi posetiti

Ima li išta magičnije od gledanja u nebo ispunjenog zvezdama? Verovatno ne... Zato vam u nastavku predstavljamo pet hotela na…

Ne tako poznata grčka ostrva koja morate da…

Letnji meseci, poznati kao glavna sezona u Grčkoj, donose veliki broj putnika na brojna slikovita ostrva sa neverovatnim plažama i…

Ovo su najbolji kampovi u Evropi

U Evropi ima mnogo kampova koji se dosta razlikuju po stilu, ali i samom konceptu kampovanja. Verovatno vam je prva…

Ovo su najopasniji aerodromi na svetu

Većina ljudi, bilo da su oni koji prvi put lete, ili pak iskusni putnici avionom, sigurno bi bila, ili je…