Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Orao krstaš „sleteo“ na Dorćol

Više od mesec dana prošlo je od završetka kampanje Lavovski za orlove i početka obnove staništa orla krstaša na Fruškoj gori, a kako bi svest o njegovoj ugroženosti nastavila da živi i nakon kampanje, na Dorćolu je ovih dana osvanuo veliki mural sa porukom „Odgovornost je naša za orla krstaša”.

Inicijativa za izradu murala potekla je od brenda LAV pivo i Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kao uspomena i znak zahvalnosti svima koji su se odazvali apelu da pomognu ovoj veličanstvenoj ptici, koja se u Srbiji nažalost našla pred nestankom. Autor murala je poznati i nagrađivani umetnik Piros, a pomoć oko obezbeđivanja zida za njegovu izradu pružilo je udruženje građana Donji Dorćol.

Podsetimo, orao krstaš je nacionalni simbol sa grba Srbije koji je danas u našoj zemlji, kao posledica ljudske nepažnje i nemara, sveden na poslednja dva odrasla primerka. Podstaknuti ovom situacijom, ljudi iz LAV piva su letos pokrenuli kampanju Lavovski za orlove, tokom koje je od svake prodate flaše od 0,5l izdvojen po 1 dinar za obnovu staništa orla krstaša i stvaranje svih ostalih preduslova za njegov opstanak.