Festival zdravlja
22. sep
PULS GRADA · zdravlje

Na manifestaciji će tradicionalno učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes i banjski centri, proizvođači zdravih proizvoda i kozmetike, etno sela, svi oni koji se bave zdravim stilovima života. Posetiocima će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 80 izlagača, predavanja obuhvataju više od 100 tema iz oblasti zdravog života, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.100 ljudi. Učestvovaće i veliki broj udruženja pacijenata koji će imati svoje tribine i štandove.

Na nekoliko punktova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja i pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, nutricionistički pregledi u okviru akcije „Stanimo na vagu“, izračunavanje rizika za dobijanja dijabetesa. Na štandu VMA građani će moći da saznaju da li su dobre kombinacije lekova koje uzimaju u terapiji, a biće im omogućemo i savetovanje sa hirurzima plasičarima.

Studenti medicine okupljeni na projektu „Pronađi meru“ posetiocima će delii savete o energetskom balansu, meriće im bodi mas indeks i telesnu težinu, i govoriće im o balansiranoj ishrani. Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence.

do
Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Festival Zdravlja Beograd
Događaj na Facebooku

Za mališane će biti organizovan „Dečji kutak”, gde će oni moći da crtaju i učestvuju u radionicama, kao i „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.

Na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni građanima svih uzrasta, učestvovaće veliki broj različitih plesnih i sportskih klubova, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege. Biće održane i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. Glavni promoter je doktorka Nada Macura.

Ulaz na festival je besplatan.


Festival Nove Perspektive 24. januar 2016. Festival Novih Perspektiva u Mikser Houseu festival zdravlja 19. mart 2015. Prolećni festival zdravlja u Domu omladine Festival zdravlja 25. septembar 2014. Sutra počinje Jesenji festival zdravlja ·