DSC_1945
4. okt
PULS GRADA · aktuelno

Pod sloganom „Misli ranije, biraj zdravije”, 4. i 5. oktobra, od 10 do 20 sati, u Domu Vojske Srbije (Ulica Braće Jugovića 19) u Beogradu biće održan 18. Jesenji Rosa festival zdravlja. Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom. Festival će biti u najvećoj meri posvećen važnosti hidracije, prevenciji, zdravoj i pravilnoj ishrani.

Zainteresovani građani moći će na festivalu da se posavetuju sa najeminentnijim stručnjacima, da provere zdravstveni status, izmere pritisak, šećer u krvi, vid, visinu i težinu, stanje minerala i vitamina u organizmu, urade testiranja koja ukazuju na to da li imaju rizik da obole od dijabetesa, demencije, depresije i anksioznosti. Lekari, medicinske sestre, tehničari i farmaceuti moći će besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence. Tradicionalno će biti održane i degustacije zdravih proizvoda i napitaka, a posetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvodima i uslugama izlagača.

do
Dom Vojske Srbije, Braće Jugovića 19
Beogradski festival zdravlja
Besplatno

„Planirano je održavanje nekoliko važnih tribina za školarce, radno aktivno stanovništvo i najstarije sugrađane. Poseban akcenat stavićemo na tribine o gojaznosti kod dece kao i o borbi protiv droga, a predstavnici medija će imati interesantne goste na svojim panelima. Na bini će se predstavljati različiti vidovi vežbanja, plesova, promocija knjiga, radionica za mlade. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući Rosi, Sanofiju i Maxiju“ – istakla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala.

Ovom prilikom biće predstavljena humanitarna akcija Napravi razliku, pruži priliku koja se realizuje u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti Rak je izlečiv, koju sprovodi RTS uz podršku Ministarstva zdravlja, a gde je cilj prikupljanje donacija za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Za mališane će biti organizovan Dečji kutak i Bolnica za medvediće, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”. Tu će se nalaziti i Apoteka za medvediće, gde će biti prisutni studenti farmacije. Glavni promoter festivala je dr Nada Macura.

Generalni sponzor manifestacije je voda Rosa, platinasti sponzor je kompanija Sanofi, a zlatni sponzor trgovinski lanac Maxi.


Roisin Murphy 15. avgust 2018. Roisin Murphy stiže na Belgrade Beer Fest ana_popovic_photo_by_mark_goodman_03 6. jul 2018. Svetska bluz zvezda Ana Popović nastupa na BELEF-u saxon 28. jun 2018. Poznati svi učesnici ovogodišnje Gitarijade JK ADA Belgrade Cruiser Cup 2018 Areal Vladimir Miladinović PIKI 01_logo 23. jun 2018. Beogradski jedriličarski kup, treći put na Savi! · · ·