Zanatska piva
1. jul
U VAZDUHU · grad

Nakon više nego uspešne premijere prošle godine, Regionalni Festival Zanatskog piva se vraća sa mnogo više pivara i njihovih piva.

Prošlo je godinu dana a to znači da će ovoga puta sadržaj na festivalu biti kvalitetniji, a prostor i bolji i veći.

Budući da se u Srbiji broj onih koji vole da uživaju u kvalitetnom zanatskom pivu povećava iz dana u dan, postoji i realna potreba da se održi drugo izdanje ovog festivala.

Mnoge je zanimalo uz kakav će zvuk uživati tokom prve dve festivalske večeri koje će pored piva i hrane biti začinjene i s dva koncerta. Oba dana predstaviće se niške džez & bluz trojke. U petak će svirati Jayus Jazz dok će se u subotu publici predstaviti bluzeri iz Slide Ride-a.

do
Dorćol Platz, Dobračina 59 b
Dorćol Platz
300
Događaj na Facebooku

Predavanja koja su rezervisana za drugi i treći dan festivala (subotu i nedelju) dovešće neke od sjajnih poznavalaca tehnologije ali i istorije njegovog spravljanja. Prvo će u stolicu Rastislav Struhár koji će pričati o istoriji hmeljarstva u Srbiji, nakon njega Jasa Zidar, brewmaster The HumanFish Brewery otkriva kakva je odgovornost glavnog pivskog kuvara. I na kraju, autori dokumentarca Od zidarca do hedonizma Mina Drumwitch i Nikola Remenski ispričaće nekoliko anegdota sa snimanja i prezentirati produženi trejler filma koji je u nastajanju.

Favela splav 25. jun 2016. Braća Trifunović kao dj-evi Krilate pesme 24. jun 2016. „Krilate pesme“ u tramvaju „dvojka“ Čitam Čitaš 18. jun 2016. Počinje četvrti festival knjige ČitamЧиташ Beogradski Noćni Market 17. jun 2016. Beogradski Noćni Market · ·