cover4hmf
14. maj
U VAZDUHU · grad

U nedelju je planirano održavanje četvrtog „Hand Made Festival-a“.  Ovo je prilika da posetioci kupe nešto autentično sebi ili nekoj dragoj osobi, i da vide kako se razvijaju „handmade“ trendovi u Beogradu, koji se proslavljaju zbog njihove jedinstvenosti i različitosti u moru tržnih centara i firmirane robe. 

Kao i do sada, ljudi će se podsetiti koliko toga mogu da naprave sopstvenim rukama! Ovog puta posetioci mogu da se oprobaju u reciklaži džinsa, pravljenju nakita, pustovanju vune, a roditelji mogu da dovedu svoje najmlađe da prave kućice iz mašte sa „Credo Casa“ tablicama i origami – figurice od papira.

Obavezno je prijavljivanje na adresu handmadedorcolplatz@gmail.com. Sve radionice su besplatne, a u nastavku pogledajte njihovu satnicu.

Dorćol Platz, Dobračina 59b
Dorćol Platz
Događaj na Facebooku

Raspored radionica

12-13h Kreativna radionica pravljenja origamija za decu

A koga ti voliš? Ovim pitanjem, započeće jednočasovno origami druženje, kroz koje će deca biti u prilici da uz pomoć starijih naprave iznenađenja od papira za mame i tate. Radionica je namenjena deci od 5 do 10 godina.

13-14h Credo Casa Toys radionice: kreiranje kućica iz mašte, Tangrama i još po nešto

Na Credo Casa drvenim kućicama deca mogu kredama da iscrtavaju i prave svoje kućice iz mašte. Napravljena od najfinijeg drveta, detetu nudi izvorni kontakt sa prirodom, a mogućnost da dete samo iscrta svoju kuću, daje mu samopouzdanje i želju da stvara. Na radionici će se deca upoznati sa drevnom igrom Tangram, tradicionalnom kineskom slagalicom koja se sastoji od sedam geometrijskih oblika. Mogućnosti slaganja su neograničene. Kreativnim i stvaralačkim mišljenjem i logičkim zaključivanjem, razvijaće mentalne sposobnosti i radovati se svakom uspešno složenom obliku. Na radionici će se upoznati i sa Credo Casa dašcicama–kockicama uz pomoć kojih moći da prave svoje objekte iz mašte. Radionice su namenjene deci, ali i svima koji žele da se oprobaju u maštovitom i kreativnom istraživanju. Broj polaznika do 15.

16-17h Radionica pustovanja vune

Ućiće se kako da se od češljane i neupredene vune naprave loptice, od kojih se dalje mogu izrađivati ogrlice, privesci, podmetači… Interesantna i za decu i za odrasle.

17-18h Radionica izrade nakita

Praviće se nakit od CD-ova i bojiti akrilnim bojama. Učesnici nose sa sobom ono što su napravili. Ono što zainteresovani mogu da očekuju je super-kul unikatan komad nakita, kao i nova tehnika recikliranja materijala koju će moći kasnije i sami da primenjuju i prave razne asesoare.

18-19h Radionica reciklaže džinsa

Polaznici će imati priliku da nauče kako da od starih farmerki mogu da se naprave zidni organizator i neseser za šminku, ili bilo šta drugo samo uz pomoć igle, konca, toplog lepka i još par sitnica koje svako ima u kući. Radionica bi bila prilagođena i za decu i za odrasle, pa mama i ćerka mogu zajedno da učestvuju.

Divljan dan! 10. maj 2017. Div(lj)an dan – Rođendanski omaž Vladi Divljanu Mako Burazor, foto-Dalibor Danilovic 01 6. maj 2017. Seminar „Moć govora tela“ 01-Cover-Pic---oprostajni-KKN 27. april 2017. Oproštajni koncert Mikser House-a u Savamali coverdanploca 22. april 2017. Proslavimo zajedno „Svetski dan vinila“ · · · · ·