baner 5 festivala Sumadijskih vina
23. jun
PULS GRADA · gastro

U subotu, 23. juna 2018, u prostoru Kraljevske vinarije na Oplencu biće svečano otvoren 5. Festival šumadijskih vina. Ove godine, osim tradicionalne izložbe likovnih radova ,,Umetnost i vino”, muzičkog i edukativnog programa i degustacije vina šumadijskih vinara, posebna novina biće svečanost otvaranja renovirane degustacione sale u Kraljevskoj vinariji, koja će zablistati u svom punom sjaju nakon gotovo 70 godina.

do
Kraljevska vinarija na Oplencu, Topola
Regionalna Agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja
Kupovina ulaznica na licu mesta
Događaj na Facebooku

Adaptaciju višenamenske sale za organizovanje zajedničkih aktivnosti vinara šumadijskog vinskog regiona u Kraljevskoj vinariji predstavlja integralni deo projekta „IMPULS wine“ čiji je nosilac Regionalna Agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a koji je finansijski podržala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) u okviru programa Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji (PRRR).

Očekuje se da će Festivalu i ove godine prisustvovati veliki broj posetilaca, predstavnika javnog, kulturnog, političkog života, ljubitelja i poštovaoca vina iz cele zemlje i regiona. Festival će svečano otvoriti pisac Dragan Velikić, a nakon ceremonije biće upriličeno svečano otvaranje renovirane sale koja će predstavljati jedinstveni regionalni centar za prezentovanje ponude vina Šumadije sa potpuno opremljenom degustacionom salom, prodavnicom i izložbenim delom.

Od 23. juna će posetiocima Šumadije i ljubiteljima vina biti na raspolaganju kompletna ponuda šumadijskih vina na jednom mestu, u prostoru od izuzetnog istorijskog značaja za vinarstvo u Srbiji i Šumadiji – Kraljevskoj vinariji na Oplencu.

28685046_418527398591510_8445127784310193036_n 11. maj 2018. Vrteška: Treći internacionalni festival zanatskog piva Cheese festival-cover 17. februar 2018. Balkan Cheese Festival u Domu omladine Istorija 13. decembar 2017. Humus veče uz poznatog izraelskog gastronoma Gila Hovava Made in Italy 24. novembar 2017. Nedelja italijanske kuhinje u Beogradu · ·