sajam knjiga
25. okt
KULTURA · knjige

Tradicionalno dobro posećen Beogradski sajam u halama Beogradskog sajma i ove godine predstavlja domaće i strane knjige, kupovinu i prodaju autorskih prava, tematske razgovore i izložbe.

Osim izdavača, na sajmu su prisutni knjižari i distributeri, bibliotekari i mnogi pisci na svojim promocijama knjiga. Sem velikog broja naslova u ponudi, posetioce kao i svake godine očekuju i specijalni sajamski popusti.

Počasni gost 60. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga je Ruska Federacija.

do
Hale 1, 2, 1 A i 4, Bulevar vojvode Mišića 14
Beogradski sajam knjiga
250, 150 (grupne), 600 (porodične)

U godini velikog jubileja, šezdesetogodišnjice jednog od najvećih sajmova knjiga u Evropi, a svakako najvećeg u Jugistočnoj Evropi, nameće se pitanje doprinosa Beogradskog sajma knjiga književnom stvaralaštvu, obrazovanju, ugledu Srbije (Jugoslavije) u svetu, promociji domaće književnosti, kulturnoj razmeni sa inostranstvom, pokretanju aktuelnih književnih i društvenih pitanja i na kraju „Šta bi bilo da nije bilo“ Beogradskog sajma knjiga svih ovih godina.

Raša Popov 21. avgust 2400. Treći čudovišni festival književnosti i ilustracije za decu “Krokodokodil” u epizodi “Bioskop ili pazi, čita se!” Književne večeri na Kosančićevom vencu 7. avgust 2015. Večeri na Kosančiću – afirmacija domaće književnosti Ju Nesbe 24. jun 2015. Mračna strana Sneška Belića – Norveški majstor trilera Ju Nesbe 4. Beogradski festival evropske književnosti 23. jun 2015. 4. Beogradski festival evropske književnosti