Maroko
15. sep
U VAZDUHU · grad

Ambasada Kraljevine Maroka i NJ.E. Ambasador Maroka u Srbiji Mohammed Amine Belhaj u petak 15.septembra 2017. godine obeležavaju 60 godina dobre saradnje Srbije sa Kraljevinom Maroko. Ovim povodom Kraljevina Maroko je organizovala program na Kalemegdanu. Cilj ovog događaja je promocija Maroka kroz raznolikosti i bogatstva ručnih radova i zanatlija iz svih oblasti ove prelepe zemlje. Manisfestacija je organizovana uz pomoć diplomatskog predstavništva Maroka i Skupštine grada Beograda u želji da se prikažu autentični marokanski ručni radovi iz svih regija ove zemlje i saradnja Maroka i Srbije koja traje 60 godina.

Do sada su se slične manifestacije održavale u Varšavi 2009 godine, Zagrebu 2013, Ukrajni 2013, Kataru 2013, Sofiji 2014. Srbija se ove godine upisuje na listu.

Kalemegdan, Beograd
Ambasada Kraljevine Maroko

U petak 15. septembra u 11:30 na Kalemegdanu (Velika promenada pre stepeništa) očekuje vas otvaranje  „Nedelje Marokanske domaće radinosti u Beogradu“. Ova manifestacija biće održana na površini od 400-600m2, gde će izlagati umetnici iz različitih regija Maroka i svako se predstaviti kroz svoja umeća i specijalnosti. Za dobru atmosferu pobrinuće se trupa Gnaoua koji će izvoditi tradicionalnu marokansku muziku.

„Nedelja Marokanske domaće radinosti u Beogradu“, će dočarati Maroko i sve ono što ta kraljevina pruža i gaji kao tradiciju. Istog dana u večernjim časovima u 19h u Skupštini grada biće upriličen koktel i modna revija modne kreatorke Salme Debbagh. Dizajnerka iz Maroka rodom je iz grada Feza. Inspirisna je viskom modom i tradicionalnim različitostima ovoga grada. Salma je uspela da svoju strast iz detinjstva, craftanu (tradicionalna marokanska odeća) predstavi kao visoku modu. Smatra da bez nje craftan ne bi bio na tom mestu u svetskoj modi.

Ovom događaju prisustvovaće mnoge zvanice iz diplomatskog kora ali i javnog sveta Beograda.


Ekipa predstave Sumnjivo lice 15. jul 2017. „Sumnjivo lice“ na Filmstreetu Leila basta 15. jul 2017. LEILA RECORDS slavi peti rođendan Agios Lavrentios Brass Band DF Photo 27. jun 2017. Dortjol Festival: Nova harmonija na raskršću Hand Made Festival Vol 5 - slika jednog od izlagača - Bejzikdizajn 25. jun 2017. Peti „Hand Made Festival“ u Dorćol Platzu · ·