Rio 2
7. apr
U VAZDUHU · agenda

Ove sedmice očekuje nas premijera jednog domaćeg filmskog ostvarenja, nekoliko novih inostranih filmova u bioskopima, nekoliko koncerata, nastupa di džejeva… U Novom Sadu održava se Sajam turizma kao idealna prilika da vidite ponude i odlučite se za neko prolećno putovanje ili letovanje. U toku su i dalje Beogradski festival igre i Nedelja mode Fashion selection… Izaberite neki od događaja u skladu sa vremenom i mogućnostima i lepo se provedite!

do

utorak
8/4.
koncert
Đelem, đelem

Povodom Svetskog dana Roma u Sava Centru će biti održan događaj pod nazivom „Đelem, Đelem“ na kojem će nastupiti jedan od napoznatijih bendova ruske ciganske muzike „Cigani Ivanovići“ uz koje će kao zvezde sa naših prostora nastupiti „Ođila“ i „Amaro Del“. Pored koncerta, ceo događaj će upotpuniti izložba fotografija iz života pripadnika romske populacije sa naših i drugih prostora.

Milentija Popovića 9, Beograd, u 20.30 h
Cene ulaznica: 1.500, 1.800, 2.200 i 2.500 dinara, za izložbu ulaz besplatan.

sreda
9/4.
film
Atomski zdesna

„Ništa na ovom svetu nije besplatno, osim sira u mišolovci“, kaže jedan od menadžera prodaje, gledajući porodice iz svih krajeva bivše Jugoslavije koje su došle na letovanje u rizort na Jadranu. Letovanje je besplatno uz uslov da se prisustvuje „seansi“ prodaje u sistemu „time-share“ koji podrazumeva da se kupuje ograničeno vreme za korišćenje apartmana na period od 99 godina. Premijera novog filma Srđana Dragojevića biće u Sava Centru.

Uloge: Srđan Todorović, Brane Sturbej, Branko Đurić, Nataša Janjić, Tanja Ribič, Uroš Đurić, Bojan Navojec, Mima Karadžić, Ana Kostovska, Božidar Zuber, Miloš Samolov…
Milentija Popovića 9, Beograd, u 20 h
Cene ulaznica: 500 dinara

četvrtak
10/4.
film
Kapetan Amerika: zimski vojnik

U bioskopima nas očekuje nastavak superherojskog blokbastera. Kapetan Amerika, vraćen iz mrtvih, i sada se zatekao u moderno doba, gde ga čekaju još veća iskušenja nego kada se borio protiv Hitelrove armade u prvom filmu. Ovaj put njegov kompanjon u borbi protiv sila mraka jeste lepa i opasna Nataša Romanof aka „Crna udovica“. A „arhi-neprijatelj“ je bivši sovjetski agent „Zimski vojnik“.

Uloge: Chris Evans, Frank Grillo, Sebastian Stan
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac
www.cineplexx.rs

četvrtak
10/4.
manifestacija
Sajam turizma

Tradicionalni Sajam turizma održaće se i ove godine u halama Novosadskog sajma. Istovremeno se održava i Sajam gastronomije koji će afirmisati tradicionalne proizvode kao prvorazredne izvozne artikle i bitne elemente turističke ponude. Predstavnici hotelijersko-ugostiteljske privrede prezentovaće dostignuća u kulinarstvu i proizvodnji hrane. Tokom pet sajamskih dana, hrana će biti predstavljena kao specifičan turistički segment ovog dela Evrope.

Traje do 14.4.
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad
Cena ulaznica: 250 dinara

četvrtak
10/4.
film
Pompeja

Smešten u dane koji su prethodili erupciji Vezuva, film govori o robu na brodu koji putuje za Napulj. On nastoji da se domogne svoje kuće kako bi spasio ženu koju voli i svog najboljeg prijatelja, gladijatora, zarobljenog unutar zidina Koloseuma.

Uloge tumače Kit Harington, Emily Browning, Kiefer Sutherland.
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac
www.cineplexx.rs

četvrtak
10/4.
manifestacija
Sajam nameštaja

Prodajna manifestacija namenjena kako priozvođačima tako i distributerima nameštaja svih namena Sajam nameštaja održaće se na Šumadija sajmu u Kragujevcu. Ova manifestacija je sjajna prilika za kupovinu nameštaja pod najpovoljnijim uslovima. „Posetite Šumadija sajam i iskoristite velike sajamske popuste“, poručuju organizatori.

Traje do 17.4.
Save Kovačevića bb, Kragujevac

četvrtak
10/4.
film
Rio 2

Nastavak sad već čuvenog animiranog filma stiže i na repertoare domaćih bioskopa. Blu, Džuel i njehovo troje dece žive savršeni život u Rio de Žaneiru. Ali kada Džuel odluči da deca moraju da nauče da žive kao i sve prave ptice, stvari se komplikuju. Zbog toga se porodica seli u Amazon. I dok Blu nastoji da se uklopi sa novim komšijama, sve više se boji da će izgubiti muža i decu usled zova divljine.

Uloge: Rodrigo Santoro, Anne Hathaway, Leslie Mann
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac
www.cineplexx.rs

petak
11/4.
manifestacija
Moda za poneti

Aprilski program „Mode za poneti” održava se tradicionalno u Kulturnom centru Grad. Cilj je da se domaćim autorima, koji do skoro nisu imali način da predstave svoje radove najširoj publici, pruži adekvatan prostor za izlaganje, medijska promocija, kontakt s publikom i eventualnim klijentima, a samim tim i motivacija za dalji rad i razvoj u profesionalnom smislu.

Traje do 13.4.
Braće Krsmanović 4, Beograd, u 17 h

petak
11/4.
koncert
Popečitelji

Koncertom u Gun klubu Popečitelji će obeležiti deset godina od objavljivanja prvog albuma „Ko radi?“. Na ovom događaju pod nazivom „Ko radi? Deset godina posle“, Popečitelji će, pored svih numera sa tog albuma, svirati i pesme koje su tada bile sastavni deo njihovih koncerata. Na koncertu će se kao specijalni gost pojaviti i Koja, frontmen grupe Disciplin A Kitschme, čovek koji je producirao ovaj album i pružio veliku podršku bendu u tim danima.

Miloša Pocerca 10, Beograd, u 22 časa

petak
11/4.
koncert
Veliki Prezir & Auf Wiedersehen

U okviru festivala „Vračar Rocks“ u Centru za kulturu Božidarac koncert će održati Veliki Prezir & Auf Wiedersehen.„Drugačiji aranžmani, prilično rock’n’roll orijentisani, sloboda u izrazu, improvizovani delovi u kojima se bend prepušta instinktima, osluškivanje publike sa ciljem da se aktivno uključi u zajedničku muzičku pustolovinu“, ocenjena je jednom muzika benda Veliki Prezir.

Radoslava Grujića 3, Beograd, u 20 časova

petak
11/4.
žurka
Adam Beyer

Glavna figura spektakularnog zatvaranja zimskog serijala Heineken Lucky Records žurki biće švedski producent i DJ Adam Beyer. Istinska zvezda scene i jedan od osnivača modernog tehno zvuka nastupiće u beogradskom KPGTu. I to nije sve, jer organizatori u narednim danima tajnovito najavljuju nastup još jednog stranog izvođača koji će prodrmati publiku uz Beyera.

Radnička 3, Beograd, u 22 časa
Cena ulaznice: 800 dinara

petak & subota
11. & 12/4.
festival
Todo Mundo

Tema ovogodišnjeg festivala „Todo Mundo“, koji se održava u beogradskom Domu omladine, je predstavljanje gradske muzike iz nama bliskih zemalja, ove godine iz najbližeg okruženja. U 2014. se obeležava 100 godina od početka Prvog svetskog rata. „U njega je bio uključen ceo programom tematski obuhvaćen prostor – od Beča do Istanbula – pa je naša teza da se koncertima još jednom pokazuje kako samo umetničko promišljanje donosi pravu katarzu i nadilaženje zajedničkih tragičnih iskustava. Promislimo ponovo Balkan zajedno!“, poručuju organizatori.

Makedonska 22, Beograd, u 19.30 h

subota
12/4.
koncert
Nina Badrić

Jedna od najcenjenijih i najtrofejnijih pop pevačica Nina Badrić, čija karijera uspešno traje punih 20 godina, održaće koncert u beogradskom Centru Sava. Uspesi, nagrade i popularnost je prate i izvan granica rodne Hrvatske gde je struka i publika već godinama proglašava za najbolju i najomiljeniju pop pevačicu ex-Yu regiona. Dosad je objavila sedam solističkih albuma, mnogobrojne live albume, singlove i duete sa eminentnim muzičarima širom regiona i sveta.

Milentija Popovića 9, Beograd, u 20 h
Cene ulaznica: 1.800, 2.200 i 2.400 dinara

subota
12/4.
žurka
Steve Bug

U novosadskom klubu Fabrika u Studentskom kulturnom centru ovog grada za atmosferu i dobar provod ovog vikenda biće zadužen Steve Bug. Pored njega, iste večeri tu će još biti i Dejan Milićević, Lea Dobričić, Marko Milosavljević, Vladimir Aćić, Vlada Janjić, Fakir, Klaus, ali i finalisti Burn Residency DJ takmičenja.

Bulevar despota Stefana 5, Kineska četvrt, Novi Sad
Cena ulaznica: 490, 690 i 990 dinara

subota
12/4.
koncert
Rambo Amadeus & Two Winnetous

Šumadija Fest će u cilju najave već tradicionalnog Šumadija Festa 2014 organizovati koncert Ramba Amadeusa & Two Winnetous u Arena Fun Factory u Kragujevcu. Na ovom koncertu podeliće se deset vaučer-ulaznica za Šumadija Fest broj 4 koji će se ove godine održati od 21. do 23. avgusta. Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti u caffe clubu Nemam Ve De i Arena Fun Factory.

Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac, u 22 časa
Cena ulaznice: 500 dinara u pretprodaji, 700 na ulazu

nedelja
13/4.
koncert
S.A.R.S.

Najtraženija, najpopularnija i koncertno najaktivnija balkanska grupa dolazi S.A.R.S. održaće koncert za svoje fanove u Nišu i to u Juridicim klubu na Pravnom fakultetu. Grupa S.A.R.S. je u svojoj karijeri do danas uz tri albuma izdala i 11 spotova, od kojih je šest skupilo više od milion klikova na Youtube. „Spremite svoju obuću za igru i glasove za pevanje uz planetarno poznate hitove na prvom solističkom koncertu S.A.R.S. u Nišu“, poručuju organizatori.

Trg kralja Aleksandra, Niš, u 21 čas

do ponedeljka
do 14/4.
manifestacija
Beogradski festival igre

Tradicionalni Beogradski festival igre i ove godine se održava u Beogradu na više lokacija. „Dolazak istaknutih baletskih i savremenih plesnih kompanija, poznatih koreografa i aktuelnih produkcija, rezultirao je formiranjem nove publike i uspostavljanjem visokih standarda kada je umetnička igra u pitanju“, navodi se na sajtu ovog festivala.

do srede
do 16/4.
moda
Fashion Selection

U Beogradu se tradicionalno održava modna manifestacija Fashion Selection. Svoje najnovije kolekcije i trendove za predstojeću modnu sezonu prikazaće brojni već afirmisani modni dizajneri, mlade nade srpske modne scene, najveće srpske modne kuće, studenti dizajna. Revije će se održavati na više lokacija u gradu.

Traje do 16.4.

Nevski 31. mart 2014. Agenda do 7. aprila Red Bull 29. mart 2014. Takmičenje Red Bull BC One Cypher Beogradski festival igre 24. mart 2014. Agenda do 31. marta plesni spektakl
Una Saga Serbica 17. mart 2014. Agenda do 24. marta · · ·