Vracar Rocks
9. dec
U VAZDUHU · agenda

Predstavljamo vam događaje zakazane za ovu nedelju, sigurno postoji nekoliko koje ćete upisati u svoj planer. Od koncerata, filmskih premijera, do obavezne Mode za poneti i drugih gradskih dešavanja, nešto će sigurno privući vašu pažnju.

do

četvrtak
12/12.
koncert
Mariza

Kraljica fada, portugalska pevačica Mariza vraća se pred beogradsku publiku koncertom u Sava Centru. Najpopularnija portugalska fado pevačica dolazi u Beograd u okviru svetske turneje „Mariza 2013“, sa kojom se vratila na međunarodnu scenu nakon što se privremeno povukla zbog majčinstva. Među njenim poznatijim hitovima nalaze se „Rosa Branca“, „Meu Fado Meu“, „Chuva“, „Oh Gente Da Minha Terra“, „Barco Negro“…

Milentija Popovića 9, Beograd, u 20.30 h
Cene ulaznica: 1.800, 2.200, 2.700 i 3.300 dinara

četvrtak
12/12.
festival
Merlinka

Peti Međunarodni festival LGBT filma „Merlinka“ održava se i ove godine u Domu omladine Beograd. Slogan ovogodišnjeg festivala je „Život je kabare“ i promoviše ideju da je uprkos homofobiji, nasilju, netoleranciji i diskriminaciji život pun lepih događaja, od kojih su neki završili na filmskom platnu. Gej lezbejski info centar i Dom omladine pripremili su program od 55 kratkih, igranih i dokumentarnih filmova iz više od 25 zemalja sveta.

Traje do 16.12.
Makedonska 22, Beograd

četvrtak
12/12.
film
Hobit: Šmaugova pustošenja

Magija Srednje Zemlje je i ovde sveprisutna. Za razliku od prvog filma, akcenat je više stavljen na akciju nego na humor, ali nesumnjivo nas očekuje puno zabave i uzbuđenja u ovom novom filmu Pitera Džeksona. Film „Hobit: Šmaugova pustošenja“ će se na naći na redovnom bioskopskom repertoaru beogradskog Doma sindikata.

 

Uloge: Stephen Hunter, Jed Brophy, Ken Stott
Dečanska 14, Beograd

petak
13/12.
muzika
ACID ARAB

KC Grad i kolektiv Banda Panda ove sezone nastavljaju da udruženim snagama osvežavaju i razdrmavaju scenu u Beogradu. Ovoga puta iz Pariza stiže nešto potpuno novo za ovdašnje prilike – ACID ARAB, duo koji savršeno spaja melodije i ritmove Severne Afrike, Libana, Egipta ili Turske sa elektronskim zvukom – od housea do današnjeg moćnog tehna. Domaću podršku pružiće DJ Brka.

Braće Krsmanović 4, Beograd, u 23 časa

petak
13/12.
koncert
Eyesburn

U Mikser House koncert će pred beogradskom publikom održati Eyesburn. Publika će biti u prilici da čuje pesme sa njihovog novog, sedmog po redu albuma „Reality Check“, prvi nakon ponovnog okupljanja pre dve godine, ali ujedno i stare hitove benda. Kao predgrupa na koncerti će nastupiti sastav mladi reggae/crossover Besne gliste iz Beograda.

 

Karađorđeva 46, Beograd, u 21 čas
Cena ulaznica: 500 dinara

petak
13/12.
manifestacija
Moda za poneti

Tradicionalna prodajna manifestacija „Moda za poneti“ održava se i u decembru u KC Grad u Beogradu. KC Grad shodno prazničnom raspoloženju priprema i odgovarajući muzički program, poklone za najuspešnije izlagače, ali i za posetioce. „Ovo su definitivno dani kada možete častiti sebe posebnim komadom garderobe ili nakita, izabrati poklone, a uz to uživati u piću, kolačima i muzičkom izboru naših najboljih Djeva“, poručuju organizatori.

Traje do 15.12.
Braće Krsmanović 4, Beograd, u 17 časova

petak
13/12.
koncert
Repetitor, N’Toko&Fonija

Od Vardara pa do Triglava naziv je koncerta koji će grupa Repetitor održati u Centru za kulturu Božidarac, gde su u februaru prošle godine održali jedan od najboljih nastupa ikada u okviru serijala Vračar Rocks! Sa njima se ovaj put beogradskoj publici predstavljaju i N’Toko (Ljubljana, Slovenija) i Fonija (Skoplje, Makedonija).

Radoslava Grujića 3, Beograd

petak
13/12.
manifestacija
Noć knjige

Tradicionalna manifestacija Noć knjige održaće se u organizaciji izdavačke kuće Laguna i knjižarskog lanca Delfi. Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve 30 odsto, za tri 35 odsto, a za četiri i više 40 odsto. Popust na naslove ostalih izdavača biće 20 odsto. U knjižari Delfi SKC važiće popust od 20 odsto za knjige na engleskom i francuskom jeziku. Noć knjige održaće se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Požarevcu i Kruševcu.

Traje od 17 do 24 časa

subota
14/12.
koncert
Belgrade Dixieland Orchestra

 

Tradicionalni VIP Novogodišnji koncert i ove godine se sredinom decembra održava u džez klubu Centra Sava. Tom prilikom će Belgrade Dixieland Orchesara proslaviti svoj 14. rođendan, uz prisustvo velikog broja visokih diplomatskih zvanica i eminentnih muzičkih umetnika, gostiju programa. Pored Orkestra, veliku ulogu u ovom jedinstvenom spektaklu imaće, kao i u godinama iza nas, vrhunski plesači plesne trupe „The Dixie Dance Show“.

Restoran „Sava“, Milentija Popovića 9, Beograd, u 20 h

subota
14/12.
manifestacija
Novogodišnji vašar

Sajam novogodišnje zabave, u okviru kojeg će biti priređena sportska takmičenja za amatere, takmičenja u video igricama, klizalište, zabavni park, filmske projekcije i prodaja, i ove godine održava se u halama Beogradskog sajma. Dobro poznati Novogodišnji vašar ima tradiciju dugu 53 godine i predstavlja maloprodajnu priredbu široke potrošnje.

Traje do 30.12.
Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd
Radno vreme: od 10 do 20 časova

subota & nedelja
14. & 15/12.
manifestacija
Rakija Fest

Sedmi Rakija Fest će se ove godine održati u Mikser House u Beogradu, u organizaciji Rakia Bara. U jedinstvenom prostoru za dva dana festivala organizatori očekuju više hiljada gostiju. Kao jedna od najznačajnijih tema festivala biće izbor za novu etiketu Beogradske rakije za 2014. Povodom toga, u Mikser House biće organizovana izložba svih dosadašnjih radova iz sezona 2012. i 2013. na temu Bgd rakija – Suvenir Beograda.

Karađorđeva 46, Beograd

nedelja
15/12.
festival
Čarolija

Finale dečijeg festivala Čarolija odrzaće se u dvorani Doma sindikata u Beogradu. Svakog septembra karavan Čarolija kreće širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske u potrazi za talentovanim mališanima, uzrasta od 3 do 13 godina. Od samih audicija do velikog Superfinala u Beogradu traje Čarolija, kao i druženja sa najmladjima. Dečiji festival Čarolija održava se uz podršku nadležnih ministrastava kulture i prosvete.

Dečanska 14, Beograd, u 18 časova
Cena ulaznica: 1.200 i 1.500 dinara

The Illusionists 26. novembar 2013. Agenda do 7. decembra Savetnik 11. novembar 2013. Agenda do 23. novembra · · ·