Stari dvor
13. jan
U VAZDUHU · agenda

Novogodišnj i božićni praznici se završavaju, ali to ne znači da mora da se promeni i raspoloženje… U gradu se ove sedmice održava nekoliko manifestacija, izložbi, koncerata i premijera filmova, a klizalište na Trgu Nikole Pašića je i dalje otvoreno. Izaberite nešto i nastavite da uživate u slobodnom vremenu!

do

ponedeljak
13/1.
koncert
Robi Lakatoš i Gudači Svetog Đorđa

„Kralj violine“ Robi Lakatoš i Gudači Svetog Đorđa nastupiće u Kolarčevoj zadužbini, a na programu su dela tradicionalne mađarske i ciganske muzike. Gost koncerta biće Đaz bend iz Subotice. Romski violinista Robi Lakatoš podjednako fantastično izvodi dela klasične muzike, džeza i mađarske narodne muzike, a na koncertu ce svirati i sopstvene autorske kompozicije. Kamerni orkestar Gudači Svetog Đorđa već 22 godine organizuju tradicionalne novogodišnje koncerte koji predstavljaju najprestižnije kulturne i zabavne događaje u Srbiji.

Studentski trg 5, Beograd, u 20 časova

ponedeljak
13/1.
manifestacija
Beograd najmlađima

Povodom proslave pravoslavne Nove godine, na platou ispred Starog dvora održaće se celodnevni program za najmlađe sugrađane pod nazivom „Beograd najmlađima“. Brojni animatori, klovnovi, igrači na štulama, gutači vatre i dečji horovi zabavljaće prisutne mališane, koje će obradovati i predstava „Sportakus spasava sport u Srbiji“. Grad Beograd poziva mališane da učestvuju u akciji „Nacrtaj najleši deo grada“, a najbolji će biti nagrađeni slatkim paketićima. Najmlađe posetioce i njihove roditelje animiraće srpski srednjovekovni vitezovi, čije će veštine približiti članovi udruženja Svibor, glumci pozorišta Dadov čitaće deci bajke, a di-džejevi će pružiti muzičku podršku manifestaciji.

Početak u 14 časova

ponedeljak
13/1.
film
Zemunski otvoreni festival

U svečanoj sali Zemunske gimnazije održaće se Zemunski otvoreni festival – bioskop za decu i mlade. Predstojeći događaj zapravo je nastavak Zemunskog otvorenog festivala i namenjen je prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola, navodi se u saopštenju organizatora iz Udruženja građana „Klub mladih Zemuna“. Od ponedeljka do petka biće prikazano nekoliko zanimljivih naslova, namenjenih najmlađem, ali i starijem uzrastu, kao i svima koji vole filmove.

Traje do 17.1.
Gradski park 1, Zemun
Svi filmovi počinju u 12 sati

ponedeljak
13/1.
program
Raspust za DŽ

U okviru besplatnih programa Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, i ove zime u Domu omladine organizuje se manifestacija „Raspust za DŽ“. Nakon novogodišnjih praznika, đaci i studenti mogu učestvovati u brojnim besplatnim radionicama filma, mjuzikla, stripa i ilustracije, pozorišne umetnosti, kreativnog pisanja, di-džejinga i vi-džejinga. U večernjim satima mladi će moći da se zabave uz besplatne filmske projekcije, koje su organizovane pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Beogradu, kao i uz muzičke programe.

Traje do 19.1.
Makedonska 22, Beograd

utorak
14/1.
izložba
KC Beograd

Novu izlagačku sezonu Kulturnog centra Beograda obeležiće otvaranje tri izložbe. Program otvaranja činiće izložba Kritičari su izabrali u Likovnoj galeriji u 18 časova, izložba Get Up #2 u Galeriji Podroom u 18.30 i izložba ReFoto: Novi početak u Galeriji Artget u 19 časova. Novi početak predstavlja izložbu najboljih fotografija 52 autora/čitaoca sa konkursa koji časopis za kulturu fotografije ReFoto organizuje uzastopno već 12 godina. Tema konkursa u 2013. bila je „Novi početak“, koja je na simboličan način označila pokretanje novog portala za fotografiju ReFoto.rs namenjenog svim ljubiteljima fotografije.

sreda
15/1.
film
Montevideo, vidimo se

Nastavak rediteljskog debija Dragana Bjelogrlića „Montevideo, Bog te video“, domaće filmsko ostvarenje „Montevideo, vidimo se“ premijerno će biti prikazan u Sava Centru. Iako su snimljena dva filma i tri ciklusa serije, reditelj Bjelogrlić se nada da će publika drugi deo popularnog Montevidea posmatrati kao zasebno umetničko delo. Film nastavlja gde je stao prehodnik – momci putuju brodom u Urugvaj na Svetsko prvenstvo u fudbalu 1930.

Uloge: Miloš Biković, Petar Strugar, Elena Martinez, Konča Hidalgo, Nebojša Ilić, Branko Ðurić Ðura, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Ivan Zekić, Nikola Ðuričko, Srđan Todorović…
Milentija Popovića 9, Beograd, u 17.30 i 20.30
Cena ulaznica: 500 dinara

do četvrtka
do 16/1.
izložba
Sava Babić: Karikatura

Karikaturista i slikar Sava Babić svoju izložbu karikatura imaće u beogradskom Studenstkom kulturnom centru. Karikature je objavljivao u Ježu, Glasu Podrinja, Radu, Podrinjskom telegrafu, Večernjim novostima, Viskozi, Lozničkim novostima i drugim. Učestvovao je na skoro svim značajnijim međunarodnim i domaćim konkursima karikature i osvojio 33 nagrade i priznanja.

Kralja Milana 48, Beograd

četvrtak
16/1.
film
Spasavanje gospodina Benksa

Film se fokusira na tvorca priče Meri Popins, P. L. Travers (Emma Thompson). Radnja se odvija šezdesetih godina, prateći detinjstvo Traverse u ruralnom Kvinslendu i njeno iskustvo pregovaranja s Voltom Diznijem (Tom Hanksom) i njegovim produkcijskim timom oko snimanja filma „Meri popins“. Traversin otac (Colin Farrell) je bankar koji se polako predaje alkoholu zbog čega njegova porodica polako pada u finansijsku krizu. Travers je obožavala svoga oca te je slamanje njegovog duha drastično uticalo na njeno pisanje. Zbog povezanosti priče o kultnoj dadilji Meri Popins i svog složenog odnosa s ocem vrlo je skeptična u vezi sa prodajom autorskih prava Voltu Dizniju za ekranizaciju romana. U Cineplexx bioskopima i Dvorani Doma sindikata

Uloge: Tom Hanks, Emma Thompson, Colin Farrell, Paul Giamatti, Jason Schwartzman
Dečanska 14, Beograd
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac

petak
17/1.
koncert
Hor, balet i orkestar Ruske armije

Jedan od najpoznatijih vojnih ansambala, čuveni Hor, Balet i Orkestar Ruske Armije nastupiće u beogradskom Sava Centru. Mešoviti baletski ansambl sačinjavaju izuzetni umetnici, a neki od njih su i vrhunske akrobate. Obučeni u tradicionalne živopisne nošnje, originalnim koreografijama i neverovatnim plesačkim talentom, uspevaju da prenesu emociju ruske duše i publici dočaraju trenutke koji se ne zaboravljaju.

Milentija Popovića 9, Beograd, u 20 h
Cena ulaznica: 1.800, 2.100, 2.400 i 2.600 dinara

do petka
do 31/1.
klizalište
Beogradska ledena scena

I ove godine Beograd će sugrađanima i gostima upotpuniti i obogatiti prazničnu atmosferu i radost besplatnim klizanjem na Trgu Nikole Pašića. Za neklizače će instruktori biti prisutni u svim terminima klizanja. Sredom od 15 časova posetioci će imati prilike da prisustvuju hokej utakmicama. Svakog dana za muziku će biti zadužen DJ Konstantin, dok će se petkom i subotom od 20 časova smenjivati DJ-evi: Vatra, Mirko&Meex, Javorina, Kobazz, Bauk, Ika&Prema…

Trg Nikole Pašića, Beograd
Ulaz na klizalište biće slobodan, a iznajmljivanje klizaljki 200 dinara.
Termini klizanja: 10, 12.30, 15, 17.30 i 20 časova

Raspust za Dž 13. januar 2014. Raspust za DŽ u Domu omladine Trg 6. januar 2014. Agenda do 13. januara Sova 31. decembar 2013. Agenda za 31. decembar Neverne bebe 23. decembar 2013. Agenda do 30. decembra · · ·