Drugačija
14. apr
U VAZDUHU · agenda

Prošle sedmice izašao je novi broj vašeg omiljenog gradskog vodiča City Magazina, a narednih dana požurite da pronađete i specijalizovani broj City Magazine Limited koji vas vodi na putovanja širom sveta. Usput dok tražite Limited, pogledajte neki od novih filmova u bioskopima, obiđite Sajam hrane i pića, poslušajte Jurija Reviča na Kolarcu ili Parni valjak u novosadskom Spensu… U subotu i KC Grad slavi svoj peti rođendan, koji je za svoju publiku pripremio besplatnu žurku. Uživajte u ovoj aprilskoj nedelji očekujući veliki hrišćanski praznik Uskrs!

do

ponedeljak
14/4.
koncert
Jurij Revič

Na zahtev domaće publike, koju je već dva puta ostavio bez daha, mlada zvezda svetske koncertne scene, ruski violinista Jurij Revič održače koncert u Kolarčevoj zadužbini. Virtuoz, za koga kritika kaže da je „rođen da vlada koncertnom scenom“, a već godinama ga naziva „mladim Paganinijem“. Sa svoje 23 godine može da se pohvali blistavom karijerom na svetskom nivou.Revič će, uz saradnju naše ugledne pijanistkinje Natalije Mladenović, izvesti atraktivan program koji će obuhvatiti najlepše kompozicije Sarasatea, Ravela, Franka, Debisija, De Falje i Bartoka.

Studentski trg 5, Beograd, u 20 časova

utorak
15/4.
manifestacija
Sajam hrane i pića

FOODREX sajam predstavlja najveće i najpoznatije proizvođače hrane i pića iz Srbije i celog sveta. Posetiocima na Beogradskom sajmu biće predstavljeni sveža i smrznuta hrana, meso i mesne prerađevine, mlečni proizvodi, testenine i pekarski proizvodi, prerađevine od voća i povrća, organska hrana, slatkiši, začini, bezalkoholna i alkoholna pića, topli napici…

Traje do 17.4.
Hala 5, Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd

do srede
do 16/4.
moda
Fashion Selection

U Beogradu se tradicionalno održava modna manifestacija Fashion Selection. Svoje najnovije kolekcije i trendove za predstojeću modnu sezonu prikazaće brojni već afirmisani modni dizajneri, mlade nade srpske modne scene, najveće srpske modne kuće, studenti dizajna.

Revije će se održavati na više lokacija u gradu.
Traje do 16.4.

sreda
16/4.
koncert
Parni valjak

Velikani rok scene pripremaju novi spektakl koji će prirediti svojim obožavaocima u Novom Sadu, odnosno u Spensu. „Još nismo sumirali sve utiske iz Arene, ali moram da kažem da je bilo fenomenalno. Emocije i energija koju nam je publika pružila su toliko jaki da će nas još dugo držati taj osećaj radosti i zadovoljstva. Jedva čekamo da se poklonimo i novosadskoj publici“, poručuje Parni Valjak.

Sutjeska 2, Novi Sad
Cena ulaznice: od 800 do 1.400 dinara

četvrtak
17/4.
film
Virtuelna svest

U fokusu filma je doktor Vil Kaster (Džoni Dep), jedan od najeminentnijih istraživača u domenu veštačke inteligencije. Na korak je da stvori mašinu sa veštačkom inteligencijom i ljudskim emocijama koja može da nadmaši mogućnosti ljudskog mozga. Kontroverzni eksperimenti su ga učinili poznatim, ali ujedno i metom radikalnih aktivista koji čine sve da osujete njegov projekat.

Uloge: Johnny Depp, Rebecca Hall, Morgan Freeman
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac
www.cineplexx.rs

četvrtak
17/4.
film
Drugačija

Film, koji se temelji na popularnom romanu Veronice Roth, je triler nabijen napetim odlukama, melodramatskim izdajama, neočekivanim posledicama i neobičnom ljubavnom pričom. Radnja je smještena u budućnost gde je svet podeljen u frakcije prema tipovima pojedinih ličnosti. Beatrice „Tris” Prior živi u Chicagu koji se raspada, grad je podeljen na pet frakcija, u skladu s uverenjima i strastima.

Uloge: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet
Delta City, Jurija Gagarina 16-16A, Beograd
Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4, Beograd
Kragujevac Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, Kragujevac
www.cineplexx.rs

subota
19/4.
muzika
Dimensions Festival 2014 Launch Party

Po treći put Dimensions Festival se vraća na magičnu lokaciju tvrđave Punta Christo u Štinjanu kraj Pule od 27. do 31. avgusta 2014. sa spektakularnim programom i koncertom otvaranja u pulskoj Areni. Međutim, jedna od promo žurki Dimensions Festival Launch Party 2014 održaće se u Fetish Nacht Klubu u Novom Sadu. Na žurci će nastupiti Mmmeniga, X-Coast, Jackie Dagger, Lemon, M-Tech.

Novosadskog sajma 35, Novi Sad
Cena ulaznica: ulaz besplatan do 01h, posle 300 dinara

subota
19/4.
žurka
Rođendan KC Grad

Povodom petog rođendana beogradskog KC Grad, slavlje će svojim nastupima obeležiti Rosa Lux, Ewox & Tamarinsky, Vlada Janjić i Dušan Lilić. Rosa Lux je već neko vreme jedna od najtraženijih DJ-eva u Kopenhagenu. Bila je deo danske kulture scene na više nivoa – u čuvenoj TV emisiji „Smagsdommerne“ je uvela novu kulturu i umetnost iz Danske pred široki auditorijum. Takođe već nekoliko godina je deo kustoskog tima elektronskog festivala „Strom“.

Braće Krsmanović 4, Beograd, u 23 h
Ulaz besplatan.

Rio 2 7. april 2014. Agenda do 14. aprila Nevski 31. mart 2014. Agenda do 7. aprila Red Bull 29. mart 2014. Takmičenje Red Bull BC One Cypher Beogradski festival igre 24. mart 2014. Agenda do 31. marta · · · ·